27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriLider marka İzocam, hava koşullarından etkilenmek istemeyenlere yalıtımı öneriyor!

Lider marka İzocam, hava koşullarından etkilenmek istemeyenlere yalıtımı öneriyor!

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam hem soğuk hem de sıcak havalardan etkilenmek istemeyenlere yalıtımı öneriyor. Soğuk kış günlerinde ısınma maliyetini minimuma indiren yalıtım, bunaltıcı yaz aylarında da klima kullanımından kaynaklı enerji sarfiyatından tasarruf etmemizi sağlıyor.

Türkiye’nin en büyük yalıtım üreticisi İzocam hem soğuk havalardan etkilenenlere hem de sıcak havalardan bunalanlara yalıtımı öneriyor. Yalıtım denildiğinde ilk olarak aklımıza kış günlerinde binalarımızı soğuk havanın olumsuz etkilerinden korumak geliyor. Ancak ısı yalıtımı uygulamaları, yaşam alanlarımızı soğukların etkileri kadar sıcaklardan da koruyarak izole ediyor. Soğuk kış günlerinde ısınma maliyetini minimuma indiren yalıtım, bunaltıcı yaz aylarında da klima kullanımından kaynaklı enerji sarfiyatından tasarruf etmemizi sağlıyor.

Kış ayları kadar yaz aylarını da konforlu geçirmek için binaların çatı ve duvarlarının yalıtımlı olmasının şart olduğunu belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Çatılarında yeterli ya da hiç yalıtım olmayan binalarda, özellikle en üst katta oturanlar yaz sıcaklarından daha çok etkileniyor. Gün boyunca sıcağı soğuran duvarlar ve çatı, gece dış ortam serinlediğinde içinde hapsettiği ısıyı yayarak evlerin içinin ısınmasına neden oluyor ve hane halkı dış ortamda hava serinlerken bunu evlerinin içinde hissedemiyor. Bu nedenle yaz aylarında da konforlu ve enerji tasarruflu binalar için yalıtım yaptırmak gerekiyor” dedi.

Türkiye’de 9 milyon üzerinde bina ve 22 milyonun üzerinde hane olduğunu kaydeden Murat Savcı, “Bu binaların yaklaşık yüzde 85’i konut olarak işlev görüyor. Hane başı doğalgaz tüketimi 2022 ortalaması 984 m3. Hane başı elektrik tüketiminin 2022 ortalaması ise 3000 kWh. Bir konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda sağlanacak yıllık ortalama enerji tasarrufu, ısıtma için yaklaşık 325 metreküp doğal gaz, soğutma için yaklaşık 1050 KWh elektrik enerjisine karşılık geliyor. Isıtma ve soğutma birlikte değerlendirildiğinde elde edilecek tasarruf miktarı yaklaşık 0,73 ton eşdeğeri petrol (TEP) seviyesinde yer alıyor.” diye konuştu.

Türkiye’nin cari açığının en önemli nedenlerinden birinin de tüm ithalat içindeki yüzde 20-25 gibi ciddi bir paya sahip olan enerji ithalatı olduğunu vurgulayan İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Türkiye olarak milyarlarca dolar ödeyerek kullandığımız enerjiyi yurtdışından satın almaktayız. Tükettiğimiz enerjinin yüzde 40’ı binalarda, yaklaşık yüzde 30’u sanayide, geri kalanı da ulaşım ve tarım gibi alanlarda kullanılıyor. Binalarda tüketilen enerjinin yüzde 80’i ise ısıtma ve soğutma amaçlı tüketiliyor. Sadece yönetmeliklere uygun yapılan yalıtım ile bir bina, yalıtımsız bir binaya göre yüzde 60’ın üzerinde enerji tasarrufu sağlarken binalarda kullanılan enerjinin yüzde 90’a kadar azaltılabilmesi neredeyse sıfır enerjili binalar (nSEB) ile mümkün. Dolayısıyla binalarda yalıtım uygulamalarının yaygınlaştırılmasıyla, enerji ithalatının yüzde 25 oranında azaltabileceğimizi söyleyebiliriz.” diye konuştu.

İzocam Çatı Şiltesi, İzocam Foamboard ve Manto İzopor Plus’la yüksek ısı yalıtımı

İnovasyon ve Ar-Ge’ye verdiği değer sayesinde 58 yıldır yalıtım sektörünün lideri konumunda yer alan İzocam, doğru ihtiyaca doğru çözüm geliştirme hedefi ile daha ekonomik ve yüksek ısıl konfor sunan ürünleri piyasaya sunmaya devam ediyor. Yüksek ısı yalıtımı özellikleriyle öne çıkan İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, İzocam Foamboard ve Manto İzopor Plus, İzocam’ın binaları soğukların olumsuz etkileri kadar sıcaklardan da koruyan başlıca ürünleri arasında yer alıyor.

İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, kullanılmayan çatı aralarında döşeme üzerinde, kullanılan çatı aralarında ise mertek aralarında, üzerine yük gelmeyen yatay uygulamalarda, metal ve sandviç çatılarda kullanılıyor. Yüksek ısı yalıtımı, yangın güvenliği ve ses yalıtımı ile öne çıkan İzocam Camyünü Çatı Şiltesi, farklı ebatlarda üretimi, hafifliği ve kolay uygulamasıyla dikkat çekiyor.

İzocam Foamboard da Türkiye’nin güney kesimlerinde özellikle yazı çok sıcak geçiren illerdeki teras çatılı binalarda tercih ediliyor. Yüksek basma mukavemeti ile birlikte ısı yalıtımı sağlayan İzocam Foamboard, kolay uygulanması, hafif olması ve bünyesine su almama özellikleri ile bina sakinlerinin ihtiyacı olan konfor şartlarını minimum enerji maliyetleri ile sağlıyor.

Isı yalıtımı için duvarlarda en doğru uygulama ise mantolama sistemleri. İzocam’ın Manto İzopor Plus ürünü, sıvalı dış cephe yalıtım sistemleri için TS EN 13499’a uygun şekilde özel olarak üretiliyor. Karbon katkılı ekspande polistiren levha olan Manto İzopor Plus, yüksek ısı yalıtımının yanı sıra hafifliği ve kolay uygulama özelliği ile İzocam’ın usta dostu ürünleri arasında yer alıyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz