26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKYK YAPI KİMYASALLARI, ÜNLÜ JAPON YÜKSEK MİMAR VE İNŞAAT MÜHENDİSİ YOSHİNORİ MORİWAKİİLE...

KYK YAPI KİMYASALLARI, ÜNLÜ JAPON YÜKSEK MİMAR VE İNŞAAT MÜHENDİSİ YOSHİNORİ MORİWAKİİLE BİRLİKTE DEPREM BÖLGESİNDEEĞİTİM VERECEK

‘’Yeniden Hep Birlikte Ayağa Kalkıyoruz’’ mottosuyla yeni bir dönem başlatan KYK Yapı Kimyasalları deprem bölgeleri için kolları sıvadı. Yeniden inşa ve bina güçlendirme çalışmalarına katkı vermek amacıyla KYK Yapı Kimyasalları, ünlü Japon Yüksek Mimar ve İnşaat MühendisiYoshinoriMoriwaki iledeprem bölgesindedeprem ve bina güçlendirmesi hakkında eğitim verecek. KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Onur Sürmeli hedefimiz, “Sektör profesyonellerine doğru ürün seçimi ve uygulamaları hakkında eğitimler vererek, ülkemizin bir gerçeği olan depreme karşı, deprem farkındalığının ve bilincinin artırılmasını sağlamak” dedi.

KYK Yapı Kimyasalları, deprem sonrasında yeniden inşa ve bina güçlendirme çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla sahadaki çalışmalarını hızlandırıyor. KYK Yapı Kimyasalları, dünyaca ünlüJapon Yüksek Mimar veİnşaat Mühendisi YoshinoriMoriwaki iledeprem bölgesinde, deprem ve bina güçlendirme konularında sektör profesyonellerine eğitim verecek.
KintsugiFelsefesi ile Hasarlı Alanlara Farklı Bir Dokunuş
KYK Yapı Kimyasalları, Japonya’nın, kırılmış nesneleri altın veya gümüş ile birleştirerek eskisinden daha güzel ve fonksiyonel hale getiren, kusurları güzelleştiren, yaşanmışlıkları öne çıkaran bir sanat tekniği olanKintsugifelsefesinden alınan ilhamla güçlendirme çalışmalarına farklı bir boyut kazandırmayı hedefliyor.
Japon Yüksek Mimar ve İnşaat MühendisiMoriwakideKintsugi tekniğini, yapı sektörüne uyarlayarak kırılmış veya hasar görmüş yapıları onarmak ve güçlendirmek içinyapılması gerekenler hakkında bilgi verecek.
Moriwaki: “Güçlendirmede doğru yöntemi seçmek çok önemli”
Basın toplantısında konuşan Japon Yüksek Mimar ve İnşaat Mühendisi YoshinoriMoriwaki, “Binaların güçlendirilmesi, yapıların depreme karşı dayanıklılığını artırmak için yapılan bir dizi işlem ve önlemi içeriyor. Bu işlemler, yapıların statik ve dinamik yüklere karşı daha sağlam hale getirilmesini sağlıyor.Yapılarda kullanılacak güçlendirme yöntemleri farklılık gösterebilir. Çalışmalara başlamadan önce uzmanlar tarafından güçlendirme yapılacak binanın teknik analizleriyapılmalı ve analiz sonuçlarına göre belirlenecek en uygun yöntem izlenmelidir”dedi.
Sürmeli: “Güçlendirme sistemlerimiz ile kentsel ölçekte dönüşüme destek sağlıyoruz”

İstanbul’da basın toplantısı düzenleyen ve depreme karşı dayanıklı yapılar için bina güçlendirme konusunda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan KYK Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Onur Sürmeli, “KYK Yapı Kimyasalları olarak “YenidenHepBirlikte Ayağa Kalkıyoruz” mottosuyla yola çıkıyoruz. Eğitimlerimizde,Sn. Moriwaki’nin yanı sıra KYK Yapı Kimyasalları’nın uzman kadrosu da yer alacak. Eğitimlerimizin hedef kitlesi ise inşaat mühendisleri, mimarlar, yapı denetçileri, müteahhitler ve sektördeki diğer profesyoneller olacak. Sektör paydaşlarına,depreme karşı dayanıklı ve güvenli yapılar inşa edebilmeleri için, doğru ürün seçimi ve doğru uygulamanın önemini aktararak, deprem farkındalığını ve bilincini artırmayı hedefliyoruz.Güçlendirme sistemlerimiz ile kentsel ölçekte dönüşüme destek sağlıyoruz.Ana hedefimiz, depreme karşı tüm şehir ve bölgelerimizle yeniden ayağa kalkmak ve dayanıklı yapılar oluşturmaya destek vermek” dedi.

“Yeniden Hep Birlikte Ayağa Kalkıyoruz”

Güvenli yapılar için kaliteli ve yenilikçi ürünler sunduklarını söyleyenSürmeli, ‘’Ürün portföyümüzde bulunan, yapıştırıcılar, derz dolguları, su yalıtım malzemeleri, tamir harçları, zemin malzemeleri, sıvalar, astarlar, katkılar ve yardımcı malzemeler, ısı yalıtım malzemeleri ve boyalarürün gruplarındaki, 126 ana ürün ve 425 ürün çeşidiyle hem yeni inşa edilen hem de güçlendirme gerektiren yapılar için profesyonel çözümler sunuyoruz” diye konuştu.
Deprem İçin Önleminizi Alın!
Deprem, Türkiye’de birçok bölgeyi tehdit eden ciddi bir sorun. KYK Yapı Kimyasalları da yapılarındepreme karşı güçlendirilmesi konusunda uzmanlığını, deprem riski taşıyan bölgelerdeki firma ve sektör profesyonellerine aktarıyor.Deprem anında yapıların yeterli güvenliği sağlaması için, yönetmeliklere uygun tasarlanması ve inşa edilmesi,mevcut yapıların ise uygun tekniklerle, doğru malzeme kullanılarak güçlendirilmesi gerekiyor.
Güçlendirme çalışmalarında,betonarme, çelik ve karbon fiber ile güçlendirme gibi farklı teknikler kullanılmaktadır. Deprem nedeniyle son zamanlarda sıkça gündeme gelentekniklerden birisi olan karbon fiber ile güçlendirme, diğer güçlendirme yöntemlerine göre alandan ve zamandan tasarruf sağlar. Kullanım kolaylığı, hafifliği sayesinde yapıya ilave yükler getirmemesi ve yüksek yapısal dayanım sağlaması sayesinde güçlendirme çalışmalarında sıklıkla tercih edilmektedir.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz