3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKuveyt Havalimanı'nın Yeni Terminalinin Temeli Atıldı

Kuveyt Havalimanı’nın Yeni Terminalinin Temeli Atıldı

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminal binasının temeli atıldı. Binanın 6 yıl yerine 4 yıl gibi bir sürede tamamlanması hedefleniyor…

Limak İnşaat tarafından 2016 yılında sözleşmesi imzalanan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Kuveyt Emiri H.e. Sheikh Sabah Al–Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle atıldı.

Terminali 6 yıl yerine 4 yıl gibi kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, işletmeye de talip olduklarını açıkladı.

1.312 milyar Kuveyt Dinarı (4.5 milyar dolar) maliyetli Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası 25 milyon kapasiteli olacak. 708 bin metrekare alana sahip olan havalimanı 51 kapılı olup, 21 adet A380’e aynı anda hizmet verebilecek.

Limak Terminal binasının yanı sıra 3.2 kilometre uzunluğunda servis tüneli, merkezi enerji ve sistem binalarını da hayata geçirecek. Limak İnşaat projenin farklı aşamaları boyunca projeyi mühendislik, tasarım ve işletme öğrencilerine açacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz