25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaber YapıKordsa, yapısal güçlendirme ürünleri ile ülkemizin yapı stokunu depreme dayanıklı hale...

Kordsa, yapısal güçlendirme ürünleri ile ülkemizin yapı stokunu depreme dayanıklı hale getirmek için sorumluluk almaya hazır

Sabancı Holding iştiraklerinden, lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarlarının global oyuncusu Kordsa, ”hayatı güçlendirme” misyonu doğrultusunda değer yaratan teknolojiler geliştirerek, ülkemizin yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesinde öncü rol üstlenecek.

Kordsa, inşaat güçlendirmede birçok ülkede pazar lideri olan sentetik fiber donatılar ve yapısal güçlendirme teknolojileriyle yapılarda ihtiyaca özel ürünler geliştiriyor.

Lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme lideri Kordsa, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan deprem felaketinin ardından, Türkiye’nin deprem hazırlığı seferberliğine akılcı çözümleri üreterek en etkili katkıyı yapabilmek amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Kordsa, 50 yıllık uzmanlığından aldığı güçle lastik güçlendirmeden uzay sanayisine, uçakların lastiğinden bu uçakların yol aldığı pistlere uzanan geniş bir yelpazede güçlendirme çözümleri sunarak, hayatın her alanını güçlendiriyor. Şirket, dünya genelinde üretilen her 3 otomobil lastiğinden 1 tanesini ve her 3 uçak lastiğinden 2 tanesini güçlendiriyor. Kordsa, lastik güçlendirme kord bezi pazarında da dünyada birinci sırada yer alıyor.

Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım, diğer iş kollarında olduğu gibi İnşaat Güçlendirme alanında da amaçlarının hayatı güçlendirmek olduğunu belirterek, “Lastik endüstrisindeki bilgi birikimimiz sayesinde farklı endüstrilere katkıda bulunabileceğimiz yönünde stratejik bir karar aldık. Kompozit ve inşaat güçlendirme alanında 2015 yılından bu yana Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bilimin ışığında değer yaratan teknolojiler geliştirerek inşaat sektörüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Bir deprem ülkesi olarak öncelikle ülkemiz, ardından dünya için fayda yaratacak yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz” dedi.

Yıldırım: “Ülkemizin yapı stokunun güçlendirilmesi için sorumluluk alacağız”

Türkiye’nin köprü, tünel, viyadük, raylı sistemler gibi önemli projelerini Kratos sentetik fiber donatıları ile güçlendirdiklerini vurgulayan Yıldırım, “Sabancı Topluluğunun ortak hedefi olan sürdürülebilir kimyasallar ve yapı malzemeleri alanında ileri teknolojiler geliştirme misyonunu benimsedik. Beton yapılarda uzun ömürlü dayanım sağlayan ürünler geliştiriyor, etki alanımızı ve ürün gamımızı genişletiyoruz. Özellikle Kratos Yapısal Güçlendirme ürün grubumuz, depreme yönelik güçlendirme çalışmalarında kritik bir önem taşıyor. Yapısal güçlendirme yetkinliklerimizle ülkemizin yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesi için sorumluluk alıyoruz; ülkemizi ve dünyayı teknoloji ve bilim ile güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

İnşaat sektöründe önemli projelerin stratejik çözüm ortağı olmayı hedefleyen Kordsa, beton güçlendirme uygulamaları için Kratos’u geliştirdi.

Yıkıp yeniden yapım maliyetinin yüzde 25-30’una güçlendiriyoruz

Kratos Yapısal Güçlendirme ürünlerinin yapıların güçlendirilmesinde yüksek performanslı bir çözüm sağladığını belirten Kordsa CEO’su Yıldırım, “Kratos yapısal güçlendirme ürünlerimizle yıkıp yeniden yapmaya göre hem zamandan hem maliyetten kazandırıyoruz ve sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Ortalama bir daireyi hacim kaybı olmaksızın yıkıp yeniden yapım maliyetinin yüzde 25-30’una güçlendiriyoruz. Kratos Yapısal Güçlendirme ürün grubumuz ile projesine uygun şekilde inşa edilmeyen, uygulama hataları bulunan, zaman içinde performansı azalan, kullanım amacı değişen ve depreme karşı performansı artırılmak istenen binaları güçlendiriyoruz. Doğru malzeme, doğru proje ve doğru uygulayıcı unsurlarının bir arada sağlanması en önemli nokta. Kratos Yapısal Güçlendirme ürünleri, karbon elyaf takviyeli polimer ile yapılarda eğilme momenti, kesme mukavemeti kapasitesi artırılarak ve yapısal eksiklikler giderilerek yapı performansının iyileştirilmesini sağlıyor. Ayrıca, yapıların kolonlarının basınç dayanımlarını, sünekliklerini artırarak eğilme ve kesmeye karşı güçlendiriyor, yük taşıma kapasitelerini artırıyor” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz