29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriKonutta yüzde 20 indirim kampanyasının detayları belli oldu! İşte tüm detaylar!

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasının detayları belli oldu! İşte tüm detaylar!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri kolları sıvayarak güç birliği oluşturdu. Konutta yüzde 20 indirim kampanyasının detayları belli oldu! İşte tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çağrısına kulak veren gayrimenkul sektörü temsilcileri kolları sıvayarak güç birliği oluşturdu. Sektörün önde gelen dernekleri güçlerini birleştirerek bir kampanya başlattı. Bankaların başlattığı 0,98 – 0,99 faiz oranlarına ek bazı firmalar yüzde 20 indirim kampanyası başlattı. Halk GYO, Teknik Yapı, Sur Yapı, Ege Yapı, Ağaoğlu, Nef, Tahincioğlu, Dap, Artaş İnşaat, Sinpaş, Mesa gibi önemli firmaların katıldığı kampanyanın 150 projede gerçekleştirilmesi planlanıyor.

41 firma katılıyor

GYODER, KONUTDER ve İNDER öncülüğünde başlatılan 41 firmanın katıldığı kampanyanın detayları bugün açıklandı. Toplantı, GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ve KONUTDER Başkanı Altan Elmas öncülüğünde gerçekleştirildi.

‘Yüzde 5 peşinat’

Kampanyada peşinatlar da yüzde 5’e indirildi. Peşinat ile 120 ay vadeli kredi seçeneğinden yararlanmak isteyenler 0,98 faiz oranından yararlanıp yüzde 20 indirim ile konut satın alabiliyorlar.

‘Peşin yada banka kredisine yüzde 20 indirim’

Kampanya kapsamında konut almak isteyenler yüzde 5 peşinat, 120 ay vadeli kredisini 0-98 faiz oranı ile ve yüzde 20 indirimle alabilecek. Peşin yada banka kredili alımlarda yüzde 20 indirim yapılan projelerde peşin fiyatına vadeli satışlar yapılabilecek.

‘Her daim fedakarlığa hazırız’

Açılış konuşmasının KONUTDER Başkanı Altan Elmas’ın yaptığı toplantıda alına kararlar açıklandı. Elmas sözlerine şöyle başladı;

Tüm dünyada inşaat sektörünün önemi giderek artmaktadır. Sektör çok güçlü bir sektör. Türkiye en zor zamanlarda itici gücü ile gayrimenkul sektörünün her zaman önünü açmıştır. Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin içinde yüzde 8’lik bir paya sahip dolayısı ile bir çok sektöre de direk etki eden bir sektör. Ülkemiz için atılan bu değerli adımı çok önemsiyoruz ve bundan da memnuniyet duyuyoruz. Bizler her zaman faiz oranalrının düşmesinden yanayız. Böylece daha geniş bir platformda buluşma imkanı bulunur. Yıllık konut ihtiyacımız 750 bin. Ve biz her kesimden insana konut yapmak durumundayız. Vatandaşın konuta ihtiyacı var. Atılan adımlarla birlikte sektördeki tüm sıkıntılar azalacak. Uzun zamandır biz inşaat sektörü temsilcilerinin önemsediğimiz bir konu vardı ve Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız konuya el attı. Tapu ve KDV oranlarında indirim yapıldı. Ardından konut sektörünün canlanması için banka faiz oranları 1’in altına indirildi. Bu fırsat her zaman gelmez. Biz her daim fedakarlığa hazırız. Herşeye rağmen her şartta Türkiye kazanacaktır.’ açıklamasını yaptı.

1 ay sürecek

Bugün başlayan kampanya 1 ay sürecek. 30 gün sürecek olan kampanyada son gün 15 Haziran 2018 olacak.

Fiyatlar sabit kalacak

Elmas yaptığı açıklamada konut fiyatlarının kesinlikle artmadan devam edeceğini belirtti.

Farklı kampanyaları da firmalar devam ettirebilecek

Kampanya kapsamında her inşaat şirketşnin kendi kampanyaları da devam edebilecek.

‘Konut sektöründe görülmemiş bir indirim’

Nazmi Durbakayım ise; ‘Gıda sektöründen sonra barınma sektörü olarak konut sektörü geliyor. Eğer hükümetimiz bu kadar önem veriyorsa biz srktör temsilcileri olacak seve seve destek veririz. Bu bugüne kadar konut sektöründe görülmiş bir indirim değil. Ama bu geçici bir süre. Birlikten güç doğar Türkiye kazanacak kampanyasını detekliyoruz. Sizden de bu desteklere destek bekliyoruz’ açıklamasını yaptı.

‘Motivasyondan çıkmamamız lazım’

Feyzullah Yetgin ise konut sektörünün sürekli gelişime ihtiyacının olduğunu dile getirirken, devlet büyüklerinin sektör için desteklerini çok olumlu bulduklarını ve teşekkür ettiklerini söyledi. Olağan üstü indirim rakamlarının yanında bu motivasyondan kesinlikle vazgeçmememiz lazım. Biz de elimizden gelen katkıyı maksimum şekilde koyarak bir hareket getirmeye çalışacağız. Kampanyanın hayırlı olmasını diliyorum’ açıklamasını yaptı.

‘Amaç konuta ihtiyaç duyan kişileri konut sahibi yapmak’

‘Konut fiyatlarının yükselmesi konut fiyatları üzerinde bir miktar baskı oluşturdu. Bizim yaptığımız şey fiyat düşürme değil. 1 aylık dönemsel bir indirim yapmak. Devletin yaptığı desteklere destek vermek. Konuta ihtiyaç duyan kesimleri konut sahibi yapmak istiyoruz. Stoklarla sınırlı olacak bu kampanyada fiyatlar geçici olarak inidirliyor’ açıklamasını yapan KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut sektörünün canlanması için üzerlerine düşeni yapmaktan hiçbirşekilde çekinmeyeceklerini dile getirdi.

‘Akıllara fiyatlar zaten yüksekti düşüncesi gelmesin’

Fiyatlar üzerinde artışın kesinlikle yapılmadığını dile getiren Durbakayım ‘Biz konut yapmaya başladığımızda 1/3 arsa payı, 1/3 müteahhit payı ve yüzde 1/3 kar marjı olarak hesaplanıyordu. Ama artık devir değişti. Şuanda kat karşılığı oranları yüzde 50’lerin üzerine çıktı. Biz çok uzun zamandan beri zaten çok az kar marjlarına çalışıyoruz. Akıllara fiyatlar zaten yüksekti düşüncesi gelmesin. Bizim alım gücümüzü güçlendirmemiz lazım’ dedi.

3 milyar TL’lik bir satış hacmi bekleniyor

Kampanyaya 41 firma katılıyor ancak her firma hangi projesini katacak buna firmalar karar verecek. Ağırlıklı olarak İstanbul’daki projelerde geçerli olacak olan bu kampanyada firmaların kendi insiyatifleri kullanılacak. Kampanyadan 3 milyar TL’lik bir satış hacmi bekleniyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz