28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriKonutta Rus Hareketi Başladı!

Konutta Rus Hareketi Başladı!

Türkiye ekonomisi, güçlü sağlık sistemi sayesinde pandemi karşısında verdiği örnek mücadelenin kazanımlarını yaşıyor. Konut sektörünün turizmde kaybedilen Rus açığını kapattığını vurgulayan Temeltaş Proje Geliştirme şirketinin Genel Müdürü Ahmet Temeltaş, “Ağustosta yükselişe geçen yabancı yatırımcı oranında, Rus yatırımcı dikkat çekiyor. Turizmin çekiç gücü olan Ruslar, Türk sağlık sistemine duydukları güvenle konut sektörüne yöneldi.” dedi.

Tüm dünyaya adeta diz çöktüren pandemi nedeniyle Rusya’dan Türkiye’ye turist akışının önemli miktarda hız kaybettiğine işaret eden Temeltaş Proje Geliştirme şirketinin Genel Müdürü Ahmet Temeltaş, “Turizm sektörü, Rus turist akışının hız kaybetmesinden ciddi oranda etkilendi. Buna karşılık, konut sektöründe Rus yatırımcı talebi hız kazandı. TÜİK’in açıkladığı ağustos konut satış rakamlarına göre, yabancı yatırımcı oranı yüzde 8 ile beklentimiz ölçüsünde artışa geçti. Bu oranda Rus yatırımcıların payı da yükseliş gösteriyor. Konut sektörü, kan kaybeden turizm sektörünün yaralarını sarıyor.” dedi.

Türkiye’nin pandemi sürecini güçlü sağlık sistemi ile çok iyi yöneterek dünyada örnekle gösterildiğini belirten Temeltaş, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Rus yatırımcı güveni konutta buldu”
“Sağlık Bakanlığımızın aldığı tedbirler, hükümetimizin ekonomiye ve toplumsal yaşama kazandırdığı destek paketleri ile kapsayıcı ve koruyucu yaklaşımı, Rus yatırımcıların dikkatinden kaçmadı. Sağlık sektörümüz, uluslararası yatırımcıların gözünde güven tazeledi. Ülke olarak ortaya koyduğumuz başarılı pandemi yönetimiyle sağlık sistemimizin ne kadar başarılı olduğunu tüm dünyaya gösterdik. Rus yatırımcılar da buradan hareketle aradıkları güveni, Türk konut sektöründe buldu. Ağustos ayında Türkiye’den konut satın alan ülkeler sıralamasında Rusya, 3’üncü sırada yer buldu. Sadece sıralamadaki yeriyle değil, miktar bazında da bir yükseliş hâkim. Yabancı yatırımcı oranındaki artış, henüz bir başlangıç. Önümüzdeki aylarda bu rakamların daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Bu yükselişle birlikte Rus yatırımcılar da artışa geçecek.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz