28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriKonutta KDV İndirimine Sektör Temsilcilerinden Yorum

Konutta KDV İndirimine Sektör Temsilcilerinden Yorum

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, bugün Resmi Gazete’de yayınlanan KDV düzenlemesiyle ilgili görüşlerini bildirdi…

Konutta KDV düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı. Sektör temsilcileri de yapılan yeni düzenlemeyi olumlu buluyor. Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan konut KDV’sinde yapılan düzenlemeler için görüşlerini bildirdi.

Düzenlemenin yeni yatırım yapacak inşaat firmalarına destek niteliğinde olduğunu belirten Arıkan, “Yapı ruhsatını Ocak 2017’den sonra alan konut projeleri için metrekare vergi değeri 1000 ila 2000 TL arasında olanlardan yüzde 8 oranında KDV alınması özellikle yeni yatırım yapacak olan inşaat firmalarına büyük destek niteliğindedir.” dedi.

Yapılan düzenlemelerle 2017 yılında beklenen konut satışlarının üstüne çıkılacağını söyleyen Arıkan, “Konut teslimlerinde alınan yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e indirilme süresinin Eylül 2017’ye kadar uzatılması sektörümüz için bir umut ışığı olmuştur. Bireysel konut alıcıları konut satın alırken KDV sebebiyle alım kararlarını uzatıyorlardı. Bu kararla satın alma sürecinin de kısalacağını öngörüyorum. Bununla beraber satış vaadi sözleşmesi ile gerçekleştirilen konut satışlarında binde 9.48 oranında uygulanan damga vergisi vatandaşa yansıyan ek bir maliyet olarak göze çarpıyordu. 1 milyon TL’lik bir ev için yatırımcı 10 bin TL daha ödüyordu. Bu düzenlemeyle birlikte vatandaşın yaklaşık yüzde 1 oranında kar edeceğini söyleyebilirim. Hem müteahhit hem de konut alıcısına yönelik gerçekleşen bu düzenlemeler ile birlikte 2017 yılında beklenen konut satış rakamlarını artıracağına inanıyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz