26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKonutların yarıya yakını depreme karşı sigortalı

Konutların yarıya yakını depreme karşı sigortalı

Deprem bölgesinde yer alan Türkiye’de 17 milyon 661 bin 690 konutun yüzde 48,70’inin Zorunlu Deprem Sigortası bulunuyor.

 

Marmara yüzde 58,70 ile en fazla sigorta yaptıran bölge olarak öne çıkarken, Güneydoğu Anadolu yüzde 34,50 ile sigortaya en az ilgi gösteren bölge oldu.
Büyük can ve mal kaybına neden olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin ardından, zararların en aza indirilmesi amacıyla getirilen Zorunlu Deprem Sigortasını Türkiye’deki 17 milyon 661 bin 690 konuttan yüzde 48,70’i yaptırdı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, sadece bulunduğu bölgeyi değil, ülkeyi de ekonomik olarak sarsabilecek şiddette bir afet türü olan deprem, Türkiye’de en sık rastlanan afet türü olarak biliniyor.

Devletin güvence olarak sunduğu Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), konutları depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması ve tsunami gibi afetlere karşı güvence altına alıyor.

Zorunlu Deprem Sigortası uygulamasının başladığı 27 Eylül 2000’den itibaren gerek kurum gerekse sigorta şirketleri, toplumda sigorta bilincini artırmak amacıyla çok sayıda kampanya düzenledi. Uzmanlar, buna karşın sigortalılık oranının halen istenilen düzeyde olmadığına dikkati çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz