30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKonut Sektörüne Lojman Arsası Fırsatı

Konut Sektörüne Lojman Arsası Fırsatı

Kamu lojmanlarının satışının önünün açılması konut sektörü için uygun fiyatlı arsa imkanı yaratması öngörülüyor…

Torba yasayla kamu lojmanlarının satılmasının önü açıldı. Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç, kamu idarelerinin, KİT’lerin ve sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait ortaklıkların mülkiyetindeki kamu konutları ekonomiye kazandırılacak. Bu konutlar, ihaleyle satışa çıkarılacak ve buralarda oturanlar, öncelikli satın alma hakkına sahip olacak.

Konutlar, buralarda oturanlarca alınmazsa en yüksek teklifi veren istekliye satılacak. Buraların satışından elde edilen gelir, öncelikli olarak kamu konutu yapımında kullanılacak. Deprem riski bulunan alanlardaki kamu konutları ise yıkılacak. Şehir merkezinde bulunan lojmanların yıkılması da merkezde uygun arsaların oluşmasına neden olacak.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu lojman satışının, inşaat sektörüne arsa kazandırılması ve yeni konut alanları oluşturulması açısından önemli bir fırsat doğuracağını belirtti.

Düzenleme sayesinde şehir merkezlerinde ciddi bir arsa rezervi oluşacağını dile getiren Tellioğlu, “Şehir merkezlerinde uygun arsa bulunmasında sorun yaşanıyor. Düzenleme, depreme dayanıklı yeni konut alanları oluşturulmasında avantaj sağlar. Piyasa şartlarında uygun arsa fiyatları oluşur, konut fiyatlarını da bir miktar etkiler. Piyasaya hareketlilik getirir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz