9 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriKonut kredisi faiz oranları güncellendi! Hangi bankada faiz oranı ne kadar?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Hangi bankada faiz oranı ne kadar?

Başbakan Yıldırım’ın çağrısı üzerine konut kredisi faiz oranlarında ilk defa bir değişim gerçekleşti. Peki oranlar hangi bankada ne durumda?

Başbakan Yıldırım’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı inşaat sektörünün önünün açılması için gerçekleştirilecek teşvikler herkesin dilinde. Kredi Pazarı da bu çağrı üzerine güncellenen oranları bizlerle paylaştı. Kredi Pazarı’ndan aldığımız bilgilere göre 10 yıllık faiz oranlarını şöyle sıralayabiliriz;

Yapı Kredi Bankası yüzde 1,20 oranı ile ilk sırada yer alıyor. Vakıfbank kredi faiz oranı ise yüzde 1,21. Ziraat Bankası yüzde 1,23 faiz oranından yararlandırtıyor. İşbankası yüzde 1,24 faiz oranı ile, Halkbank yüzde 1,27 faiz oranı ile ING Bank yüzde 1,28 faiz oranı ile işlem gerçekleştiriyor.

Albaraka Türk konut kredisi faiz oranını yüzde 1,29 tutarken Fibabanka ve QNB Finansbank da aynı yani yüzde 1,29 oranlarında güncelledi.

Diğer bankalar ise yüzde 1, 30’un üzerinde kedi uyguluyor. Garanti Bankası ve Kuveyt Turk yüzde 1,30 faiz uygularken, Türkiye Finans üzde 1,32, Akbank yüzde 1, 34, ICBC yüzde 1,35 oranı ile işlem yapıyor.

Denizbank konut kredisi faz oranlarında yüzde 1,45 oranını kullanırken, TEB yüzde 149, HSBC yüzde 1,50, Anadolubank yüzde 1,55 ve Şekerbank yüzde 1, 66 oranı ile işlem yapıyor.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz