3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriKonut kampanyası 30 Haziran'a kadar uzadı! Banka faiz oranları sabit mi kalacak?

Konut kampanyası 30 Haziran’a kadar uzadı! Banka faiz oranları sabit mi kalacak?

KONUTDER, İNDER ve GYODER’in düzenledikleri yüzde 20 indirimli kampanyası 30 Haziran 2018 tarihine kadar uzatıldı…

Konut sektörünün yaşadığı satış durgunluklarını hareketlendirmek için KONUTDER, GYODER ve İNDER tarafından düzenlenen 41 firma 150 projeyle gerçekleşen kampanya gördüğü talep sebebiyle 30 Haziran 2018 tarihine kadar uzatıldı. Son yıllarda konut alıcıları için düzenlenen ve en önemli kampanayalardan biri olan indirimli konut kampanyasında ayrıca yüzde 5 peşinat, 120 ay vade ve 0,98 kredi faiz oranlarıyla oldukça dikkat çekti.

Konut sektöründe yaşanan durgunluğu hareketlendiren kampanyada kullanılan banka kredisi faiz oranlarının 30 Haziran kampanya tarihine kadar devam edip etmeyeceği sorusunu da gündeme getirdi.

Son zamanlarda merkez bankasının faiz arttırımlarında bulunması Türkiye’de mevduat faizlerini de yükseltmiş durumda. Bankaların konut sektörüne destek amacıyla vermiş oldukları konut kredi faizlerini yüzde 1’20’den 0,98’e çekerek konut sektörüne destek vermişlerdi. Bankaların kulandıkları uygun 0,98 konut kredi faizi 500 bin TL’lik kredi kullanımı kapsıyor. Son zamanlarda meydana gelen bu faiz artışlarının bankalar üzerinde ek maliyetler dolayısıyla bu oranların ne kadar süreceği merakla bekleniyor.

Konut sektörü yöneticilerinin kampanya ile ilgili yapmış oldukları değerlendirmelerde zaman zaman bu konuyu gündeme getirerek 0,98 faiz oranlarının çok uygun olduğunu yakın zamanda bu faiz oranlarında yükselme beklediklerini de söylüyorlar.

Bankalar 0,98 faiz oranlarını açıkladıkları zaman bunun herhangi bir süre ile sınırlı olup olmadığını belitmediler. Çok uygun konut kredi faiz oranlarının ne kadar süre için geçerli olacağı bilinmiyor.

Konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar şunlardı;

Ziraat Bankası
Vakıfbank
Şekerbank
Halkbank
Vakıf Katılım
Türk Ekonomi Bankası

Eyüp İYİGÜN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz