20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGüncel Emlak Haberleri"Konut Fiyatlarında ve Kiralarda Gerileme Olacak"

“Konut Fiyatlarında ve Kiralarda Gerileme Olacak”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kiralardaki artışın suni olduğunu belirterek, “Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak. Yaptığımız projelerle buna imkân sağlayacağız” dedi.

Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,konut ve kira artışları ile ilgili yaptığı konuşmada;

“Bu suni bir artış, hep söylüyoruz. Bizim hamlelerimizle birlikte sistem oturacak. Arzda sıkıntı varsa; Sayın Cumhurbaşkanı’mız giderecek süreci de paylaşacak. Ve o da fiyatların geri gelmesine neden olacak” dedi. Maliyet artışına değinen ancak demir ve çimento gibi ana maliyetlerde şu anda düşüş olduğunu kaydeden Kurum, “Bu biraz da dünyadaki tedarik zincirinin oturmasıyla alakalı. Ülkeler üretime geçti, arz arttı ve talep aynı kalınca mecburen fiyat da geri geliyor. Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak. Yaptığımız projelerle buna imkân sağlayacağız. İnşallah her işte olduğu gibi konut işinde de vatandaşımızı açta açıkta bırakmayacağız” dedi.

Hürriyet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz