2 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriKonut fiyatları Mart ayında ne kadar arttı?

Konut fiyatları Mart ayında ne kadar arttı?

REIDIN Türkiye Konut Fiyat Endeksleri 2017 Mart Ayı Sonuçları açıklandı. Peki konut fiyatları Mart ayında ne kadar arttı?

Reidin Türkiye’nin Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin desteğiyle hazırladığı Konut Fiyat Endeksleri’nin 2017 yılı Mart Ayı Sonuçları belli oldu.

Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayan Mart ayı Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, bir önceki aya göre yüzde 1.16 oranında arttı.

Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.93 oranında artış gösteren Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’ne göre Mart ayında konut fiyatları yüzde 2.11 oranıyla en çok Bursa’da arttı.

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Mart ayı sonuçlarına göre konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 1.04 oran ile Çankırı oldu.

Mart ayında kiralık konut fiyatları Türkiye genelinde bir önceki aya göre yüzde 0.20 oranında artarken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 4.14 oranında artış gerçekleşmiştir.

Kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı il yüzde 2 oranıyla Zonguldak olurken, konut kira değerleri yüzde 2 oranıyla en çok Van’da azaldı.

2017 yılı Mart ayında en yüksek yıllık brüt kira getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde görülürken, en düşük amortisman süreleri Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçülmüştür.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz