29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKonut fiyatları en çok bu illerde arttı!

Konut fiyatları en çok bu illerde arttı!

Yükselen faiz oranları konut fiyatlarındaki artış hızını yavaşlatırken bazı illerde ise fiyat artışları üç hanede kalmayı sürdürdü. İşte konut fiyatlarının en fazla arttığı 3 il..

Gayrimenkul platformu Endeksa, ocak ayı verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde 2024’ün ilk ayı sonunda ortalama konut fiyatı 3,136 milyon TL ve metrekare başına satış fiyatı 24,124 bin TL oldu. Konut piyasasında ortalama bir yatırımın geri dönüş süresi ise 15 yıl olarak hesaplandı.

Öte yandan, satış adetlerinin düşmeye devam ettiği gözlendi. Buna göre yılın ilk ayında ülke genelinde 80 bin 308 konut kendisine alıcı bulurken bu rakam satışların bir önceki aya göre yüzde 42, 2023 yılının ocak ayına göre ise yüzde 18 azaldığını gösterdi.

En fazla konutun satıldığı üçüncü il olan Antalya’da ise yıllık değer artışı yüzde 59 seviyesinde gerçekleşerek ortalama 3 milyon 750 bin lira oldu.

Sonrasında en fazla değerlendiği il, deprem felaketini yaşayan Hatay oldu. Konut sayısındaki azalma nedeniyle fiyatlar bir yılda yüzde 113 arttı.

Hatay’da ortalama konut fiyatı 2 milyon 845 bin liraya çıkarken fiyat artışında Hatay’ı yüzde 98 ile Erzurum ve yüzde 93 ile Muğla takip etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz