27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKonut alım-satımında devlet güvencesi! Tapu devrinde dolandırılma riskine son

Konut alım-satımında devlet güvencesi! Tapu devrinde dolandırılma riskine son

 

Evini satacak vatandaşlar ile bütün birikimiyle o evi satın alacaklar arasında tapu devri sırasında yaşanan “Parayı verip tapuyu alamazsam” ya da “Tapu devrini yapıp parayı alamazsam” çıkmazı son buluyor.

Son dönemde tapu devri sırasında yaşanan dolandırıcılık olayları güvenilir tapu hesaplarını gündeme taşırken, Devlet güvencesi ile tapuyu devretmek ve parayı almak mümkün. Vatandaşların tapuyu devrederken akıllarına takılan tüm soruların cevapları ve sistemin detayları şu şekilde:

Tapu Güvenilir Hesap nedir?

Tapu Güvenilir Hesap, mülkiyet hakkı devri ve devire ilişkin bedelin el değiştirmesi sırasında alıcı ve satıcının karşılaşabileceği olumsuzlukların önlenmesi amacıyla gayrimenkul mülkiyet hakkı devri ile birlikte, devir bedeli olan nakdinde eş zamanlı olarak el değiştirmesini sağlayan uygulamaya deniliyor.

Tapu Güvenilir Hesap hangi bankalarda bulunuyor?

Bu hesap Borsa İstanbul bünyesinde faaliyet gösteren Takasbank ile kamu bankaları Ziraat, Vakıf ve Halkbank’ta bulunuyor.

Takasbank ile güvenilir para transferini nasıl gerçekleştiririm?

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü’ne alıcı ve satıcı olarak müracaat ettikten sonra, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kendilerine bir E-tahsilat numarası veriyor. Alıcı ve satıcı taraflar daha sonra Tapu Takas web sitesi, mobil uygulama ve e-Devlet olmak üzere üç farklı kanaldan Takasbank aracılığıyla işlemini yapabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz