28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriKocaeli Körfez ile Ağva arasına yol geliyor!

Kocaeli Körfez ile Ağva arasına yol geliyor!

KOCAELİ’nin Körfez İlçesi ile İstanbul Şile’nin tatil beldesi Ağva’ya yol yapılacak. Körfez ile Ağva arasındaki yol 65 kilometreye düşecek

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın başkanlığında 2017 yılının ilk meclis toplantısı yapıldı. Açılışta konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, görevde 33 ayı geride bıraktıkları ve hizmetleri durmadan devam ettireceklerini söyledi. 2016’da birçok üzücü Hadise yaşandığını, 2017’de son bulacağına olan inancını belirten İsmail Baran, “2016’nın son haftasında 62 aracı bünyemize kattık. Biliyorsunuz bunu vaat etmiştik ve yerine getirdik. Devlet hastanesi için proje çalışması devam ediyor. Hedefimiz 2018’in mayıs ayı gibi orayı hazır hale getirmek. Üniversite projemizde hafriyat çalışması bitti sayılır. Ocak ayı itibariyle de İlimtepe Kültür Merkezi için çalışma başlayacak. Sarnıç Han projesi hızla ilerliyor. TOKİ, İlimtepe için proje hazırladı. 2017’de ilk projesini hayata geçirecek. spor okulları konusunda 2017 için 4 bin öğrenci hedefimiz var. Bu sayıyı 2018’de 7 bine çıkartacağız. Ayrıca burs verdiğimiz üniversite öğrencilerimizin ikinci taksitlerini de kısa sürede yatıracağız” dedi.

Kuzey Mahallesi’ndeki arazinin satışı için oy çokluğu ile encümene yetki verilirken, Körfez-Ağva arasında yapımı planlanan yol için Dikenli Köyü sınırındaki 34 bin metrekarelik ormanlık alandan yol izni alınması maddesi gündeme geldi. Başkan İsmail Baran, “Buradan Ağva’ya bir yol çalışması olacak. Körfez’den Ağva’ya gitmek için Kandıra yolu üzerinden 150-160 kilometrelik yol gitmeniz lazım. Bu 65 kilometreye düşecek. Ayrıca yol Körfez’deki köylerimize de katkı sağlayacak” diye konuştu. Meclis üyeleri çalışmaya destek vererek, madde oy birliği ile kabul edildi.

Milliyet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz