16 Mayıs 2024 Perşembe
Ana SayfaGündem HaberleriKiralık Konutlara "Lise" Zammı

Kiralık Konutlara “Lise” Zammı

Yeni eğitim sistemi emlak sektörüne yaradı. Adrese dayalı yerleştirme sistemiyle kiralık konut fiyatlarında yüzde 20’ye yakın artış bekleniyor…

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yıldırım TEOG yerine uygulamaya girecek olan yeni eğitim sistemi açıkladı, emlak sektörü hareketlendi.

Adrese dayalı yerleştirme yapılacak yeni sistem ile öğrenciler oturdukları adrese en yakın 5 okulda birine kayıt yaptıracak. Aileler çocuklarının iyi bit eğitim alması için daha başarılı okulların olduğu bölgeleri araştırmaya başladı. Bir göçün yaşanacağı beklenirken, başaralı okulların çevresindeki kiralık konutların fiyatlarında ise yüzde 20 artış öngörülüyor.

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, bu okulların bulunduğu bölgelerin, özellikle tercih dönemlerinden ciddi bir ilgiyle karşılaşacağını ve gayrimenkul piyasasını hareketlendireceğini ifade etti. Elmas, “Pazarlama stratejilerine yeni bir başlık daha açıldı. Artık ulaşım ağları kadar iyi okullara yakınlık da tüketicinin tercihlerini belirleyecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre en çok talep gören ve akademik başarısı en yüksek ilk 20 okul Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy ve Üsküdar öncelikli olmak üzere Kartal, Bahçelievler ve Beylikdüzü’nde bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz