29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKira kredisi dönemi başlıyor!

Kira kredisi dönemi başlıyor!

Artık kira kredisi alarak ev kiralamak mümkün. Eğer ev sahibiyseniz de 12 aylık kiranızı peşin alıp, aynı zamanda kiranızı sigortalayabilirsiniz..

Kira kredisiyle evinizi kiralama fırsatı sağlanıyor. Bu yeni sistem hem ev sahibine, hem de kiracıya farklı seçenekler sunuyor. Ev sahibi 12 aylık kirasını ve depozitosunu bankadan peşin olarak alıyor.

Sisteme göre ev sahibi parasını peşin aldığı için evini değerinin yaklaşık yüzde 15 gibi altında bir rakama kiralıyor. Konuyla ilgili Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş açıklama yaptı.

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş: “Mesela normalde 2 bin TL’ye kiraya verilen bir ev için kira kredisi kullanıldığı zaman mal sahibinin eline geçerek tutar 1,700 TL gibi bir rakam oluyor. Bu durumda 12 ay peşin olarak 20 bin 400 TL ev sahibinin hesabına yatıyor. Ev sahibi bir yıllık kirasını peşin olarak almış oluyor. Kiram ödenir mi, ya da ödenmez mi gibi endişeleri olmuyor.” dedi.

Kiracının da bir yıllık kirasını bankaya ödediği sistemde kiracı yıl içerisinde işsiz kalma ya da sakatlık gibi zorunlu durumlarda kirasını ödeyemezse banka devreye girip, aylık kiranın yüzde 80’ini ev sahibine ödüyor.

Gökhan Taş: “Yine 2 bin TL kiralık bir daireyi baz aldığımız zaman, kiracı da oraya her ay 1,900 TL gibi bir rakam ödüyor. Yüzde 10 gibi bir oranla kirasını düşük ödüyor. Depozito, peşin kira gibi bedelleri de kredi olarak alabildiği için birden bire cebinden 4-5 kira rakamı gibi bir tutar çıkmıyor.” diye konuştu.

ABD’de ve dünyanın bir çok bölgesinde uygulanan sistem Türkiye’de bir özel banka ve firma işbirliği ile hayata geçiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz