29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKentsel dönüşüm sektörü canlı tutacak!

Kentsel dönüşüm sektörü canlı tutacak!

Özel sektör tarafından geliştirilen Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa İstanbul’un Genel Müdürü Kaan Yücel, ” Özellikle son dönemde geliştirilen kentsel dönüşüm politikaları, inşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini önümüzdeki dönemde de canlı tutacak” dedi.
TÜRKİYE gayrimenkul sektörünün gelişimini sürdüren ve büyüme grafiğini her yıl yukarılara taşıyan bir sektör olduğuna vurgu yapan Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdür Kaan Yücel “Özellikle son dönemde geliştirilen kentsel dönüşüm politikaları, inşaat sektörünün büyüme ve gelişme potansiyelini önümüzdeki dönemde de canlı tutacak” dedi. Bunun için de öncelikli olarak yasadaki belirsizliklerin giderilmesine yönelik yeni yönetmelikler ve düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşündüklerini ve bu yolda da adım atıldığını kaydeden Yücel “Biliyorsunuz Piyalepaşa İstanbul Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi. Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü sürece dair bizlerden de görüş istedi. Sürece ilişkin sorunları ve çözümlerine ilişkin önerilerimizi kendileriyle paylaştık. Nitekim geçtiğimiz aylarda 6306 sayılı (Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun) Kentsel Dönüşüm Yasası’nın uygulama yönetmeliğinde süreci hızlandıracak ve bazı belirsizlikleri ortadan kaldıracak değişiklikler yapıldı ve yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle birlikte süreci hızlandıracak ve kolaylaştıracak olan birçok maddeden bahsedebiliriz” dedi. Yeni yönetmelikle birlikte kentsel dönüşüm alanında önümüzdeki yıllar için daha da umutlu olduklarının altını çizen Yücel “Konut satışı açısından baktığımızda 2016’da 1 milyonun üzerinde satış olacağını düşünüyoruz” dedi.

SEKTÖRE ÇAĞRI YANITSIZ KALMADI
2016 yılının ilk ve ikinci çeyreğinde yaşanan olumsuz olaylar dolayısıyla ülkemizin içinde bulunduğu konjonktür tüm sektörleri maalesef negatif yönde etkilediğini söyleyen Yücel “2016’da gerek yurt için de gerekse yurt dışında siyasi, toplumsal ve ekonomik olmak üzere çok fazla olay yaşamak zorunda kaldık. Birçok sektör bu durumdan olumsuz etkilendi. Ancak hükümetimizin tüm sektörlere yaptığı birlik ve beraberlik çağrısı da yanıtsız kalmadı. Özellikle gayrimenkul sektörü bu anlamda tüm sektörlere hem örnek olacak bir projeye imza attı hem de tüm sektörlere liderlik etti diyebiliriz. Temmuz sonrası, Türkiye Gayrimenkul sektörünü aynı çatı altında toplayan GYODER’in başlattığı kamp ya ile sektörde bir canlanma olduğunu söyleyebiliriz. Kampanya kapsamında şirketler faiz oranlarını makul seviye çekmesi ve cazip ödeme koşulları yanı sıra yine bu döne bankaların da faiz oranlarını indirmesi sektörde ciddi bir lanma yarattı” diye konuştu.

YABANCI YATIRIMCIYA SATISI ARTIRMALIYIZ
2017 yılında yabancıya satış rakamlarının da yukarı doğru bir ivme kazanması ve ettiklerini belirten Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel “Yabancıya satış konusu ise her zaman sektör gündemindeki en önemli konulardan biri. Mütekabiliye olumlu etkisini şimdiye kadar maalesef çok fazla göremedi Özellikle ülkemizin için de bulunduğu durum da yaban satışı yine olumsuz etkiledi, düzenlemeler olursa, yaban satış oranının da ciddi oranda artacağını düşünüyoruz. Bu için de yabancıya satışla ilgi teşvik edici yeni düzenleme] yapılması gerekiyor” dedi.

2 YENİ PROJE GELİYOR
2017 yılında yatırımlarına devam edecekleri yıl olacağını da vurgulayan Kaan Yücel “ Piyalepasa İstanbul’a aynı planladığımız şekilde devam ediyoruz. Ayrıca biri bu yılın sonuna doğru diğerini ise 2017 yılı için satışa çıkarmayı planladığımız iki inşaat projemiz daha var. İki yeni proje daha yolda, geliyor. Artık daha çok çalışacağımız bir dönemdeyiz” dedi.

Star

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz