23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKentsel dönüşüm kredilerinde süre uzadı!

Kentsel dönüşüm kredilerinde süre uzadı!

Kentsel dönüşümde faiz desteği süresi 1 yıl uzatıldı. Faiz desteğinden yararlanacak vatandaşa gelen müjdeli haber Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kredi çekerek kentsel dönüşüme katılacak hak sahipleri bu haberi sevinçle karşıladı.

Yurt çapında uygulanmakta olan kentsel dönüşüm projeleri için yeni düzenleme yapıldı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda bankadan kredi çekerek dönüşüme dahil olmak isteyen vatandaşlara bir yıl daha süre verildi. Bu kapsamda kentsel dönüşüme bankalardan alınacak kredi ile katılmak isteyen hak sahipleri yasa kapsamında bir yıl daha kredi faiz desteğinden yararlanma hakkını elde etti.

Ülke genelinde devam etmekte olan kentse dönüşüm projesi ile vatandaşların daha güvenli konutlarda oturması hedefleniyor. Kentsel dönüşüm programı kapsamında verilen kredi faiz desteğinin bir yıl süre ile uzatılması ise destekten yararlanamayan vatandaşların yüzünü güldürdü.

Bakanlar Kurulu, Hazine Müsteşarlığı tarafından gönderilen yazı sonrasında ilgili yasada çalışma yaparak bu karara imza attı. Bakanlar Kurulu tarafından alınan faiz desteği süresinin uzatılması kararı bu gün yayımlanan Resmi gazetede ilan edildi.

Değişiklik ardından 6306 sayılı kanunun dördüncü maddesinin on birinci fıkrasında yer alan tarih 31 Aralık 2017 olarak değiştirildi.

Bu kapsamda kentsel dönüşümde hak sahipleri tarafından bankalar aracılığı ile kullanılması ön görülen krediler için faiz desteği süresi içinde bulunduğumuz yılın son gününe kadar uzatılmış oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz