19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKentsel dönüşüm kira yardımları ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımları ne kadar?

Kentsel dönüşüm kir ayardıları yılbaşında güncellenmişti. Peki Kentsel dönüşüm kira yardımları ne kadar?

Deprem bölgesinde yaşamak ve binaların büyük risk taşıması kentsel dönüşümü yaşantımızın içine soktu. Kentsel dönüşümle ilgili bilinçsizlik ise vatandaşın bir türlü ikna olmasının en baş sebeplerinden.

Kentsel dönüşmle ilgili neler biliyoruz? Neler bilmiyoruz? Binamız kentsel dönüşüme girdiği zaman biz neler yapmalıyız? Nereye taşınacağız? Kentsel dönüşüm için kira yardımı veriliyor mu? Kentsel dönüşüm kira yardımları ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımları ne kadar sorusunun cevabını sizler için araştırdık. İşte Kentsel dönüşüm kira yardımları ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018’de ödenecek kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi’ndeki (TÜFE) artışa göre güncellendi. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki kira yardımı 860 liradan 960 liraya yükseltildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli alanların ve riskli yapıların kentsel dönüşüm kapsamında sağlıklı ve güvenli yaşam alanları haline getirilmesi amacıyla 31 Aralık 2012’de çıkarılan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında, riskli yapı olarak tespit edilen yapılardaki hak sahiplerine yapılacak kira yardımları TÜFE doğrultusunda arttırıldı.

Bu kapsamda illere göre kira yardımları en düşük 595 lira, en yüksek 960 lira olarak belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz