19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem HaberleriKentsel Dönüşüm Kira Yardımı Detayları Belli Oldu

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Detayları Belli Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunu yayınladı. İşte detaylar…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunu yayınladı. Kılavuzda kentsel dönüşüm kira yardımı için başvuru süreci, başvuru için istenen belgeler gibi bilgiler yer alıyor.

Hak sahipleri 6306 sayılı Kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut ve işyeri için riskli yapının bulunduğu ilçe sınırlarındaki belediye başkanlığına başvuruda bulunabiliyor. Belediye başkanlığı ise hak sahiplerine yapılacak kira yardımı başvurularını inceleyerek uygun gördüklerini onaylıyor ve ödeme evrakına bağlıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI İÇİN GEREKEN BELGELER
a) Başvuru dilekçesi (ıslak imzalı olmalıdır)
b) Nüfus cüzdanı fotokopisi
c) Riskli yapı tespit raporu (yetkililerce onaylı)
d) Tapu belgesi ve taşınmaza ait güncel tapu kaydı
e) Riskli yapı tespit raporunda belirlenen adres ile uyumlu olacak şekilde malik adına kayıtlı, A.R.A.A.D.net sistemi üzerinden riskli yapı için Yapı Kimlik Numarası alındığı tarihten önceki son 3 aydan veya sonraki 3 aydan herhangi birine ait elektrik, su, doğalgaz, sabit hatlı olmak şartıyla telefon/internet hizmetleri ile ilgili herhangi bir fatura
f) Malikin riskli olarak tespit edilen yapıda Yapı Kimlik Numarasının alındığı tarihte ikamet ettiğine ve riskli olarak tespit edilen yapıyı tahliye ettiğine dair eski ve yeni adresini gösteren İl/ilçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nden alınacak imzalı ve mühürlü Adres Bilgileri Raporu
g) Yıkılan Yapılar Formu (Islak imzalı ve mühürlü)
h) Hak sahibibine/vekiline ait vadesiz, TL, Ziraat Bankası’na ait hesap cüzdanı fotokopisi gerekiyor.

2017 Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu 15 Mart 2017 tarihinden itibaren geçerli olup, bu tarih itibariyle yapılan yeni başvurular ve henüz sonuçlandırılmamış başvurular bu Kılavuz hükümlerine göre incelenecek ve sonuçlandırılacak. Kira yardımları 2 Mayıs itibarıyla verilmeye başlanacak ve 18 ay boyunca verilecek.

KİRA YARDIMI UYGULAMALARI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz