27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKendi konut projesini tanıttı sektörü topa tuttu

Kendi konut projesini tanıttı sektörü topa tuttu

Kurtköy’de ‘Geleceği Gören Evler’ sloganı ile dikkat çeken Erguvan Premium Residence projesinin lansmanında Emre Maraşlı konut sektörünü topa tuttu.

‘Geleceği Gören Evler’ sloganı ile dikkat çeken ve Kurtköy’de Erguvan İnşaat tarafından hayata geçirilmeye hazırlanan Erguvan Premium Residence projesi için bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı katıldı. Maraşlı kendi konut projelerinin tanıtımında konut sektörünü adeta topa tuttu.

‘Referandum sıkıntısı emlak sektörüne de yansıyor’

Emlak sektöründe referandum nedeniyle sıkıntı olduğunu söyleyen Maraşlı, “Bu referandum işleri karıştırdı. Hiç zamanı değildi. Nefesleri tuttuk, bunu bekliyoruz. Referandumdan sonra ‘evet’ çıkarsa insanlar birşeyler düşünecek ama ‘hayır” çıkarsa tekrar bir tartışma olacak. Erken seçim, yeni Anayasa ve hükümet tartışılacak. Müşterilerin kafası bu şekilde karışık’ dedi.

‘Yabancılar hücre evleri alıyor’

Yabancı yatırımcının Kurtköy ile fazla ilgilenmediğini belirten Maraşlı, “Kurtköy bölgesine yabancı ilgisi sınırlı. Yabancılar karşıda bir bölge ezberlemişler. Oralar da hücre evi diye basılıyor. Hepsi oradan alışveriş yapıyorlar. Bu kadar daire yapılırsa tabi satılamaz. Bu kadar evi yapıyorsun da kime yapıyorsun. Tabiki de bölge hücreevi bölgesine döner’ dedi.

‘Kartal’da 20 kulenin 20’si de boş’

Bölge bölge konut sektörünü değerlendiren Maraşlı, ‘Kurtköy’de de Kartal’da yaşanan sorunun yaşanmaması için çalışıyoruz. Kartal’da 20 tane kule var. 20 kulenin 20’si de boş. Kampanya üstüne kampanya yapılıyor ama satılamıyor’ dedi. Kendilerinin hiç satış sıkıntısı çekmediklerini, satışların biraz yavaşladığını ama hiç durmadığını belirten Maraşlı ’15 Temmuz darbe girişimi oldu biz 16 Temmuz’da satış sözleşmelerimiz var. Satışlarımız yavaşladı ama durmadı. Biz ön taleplerde de hiç sıkıntı yaşamadık’ dedi.


’20 yıl vade kampanyası tam bir şaka’

Konut sektörünün rahatlaması için yapılan ve büyük ilgi gören 20 yıl vadeli konut kampanyasını anlamsız bulduğunu belirten Maraşlı, “20 yıllık vade TL için tam bir şakadır, anlamsızdır. 100 Bin TL’ye 20 yıl vadeli kredi çekeceksin aylık ödemesi 1400 TL, 10 yıl çekeceksin aylık 1250 TL. Arada 150 TL fark var. 150 TL fark için 10 yıl daha stres çekmeye değer mi? Bunların hiç bir anlamı yok. Algı alıp biz kampanya yaptık’ demeye getiriyorlar. Bu sadece müşteri çağırmak için bir uygulama’ dedi.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz