19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGüncel Emlak HaberleriKemerburgaz-Göktürk Bölgesi’nde Ortalama Metrekare Satış Fiyatları Ne Kadar?

Kemerburgaz-Göktürk Bölgesi’nde Ortalama Metrekare Satış Fiyatları Ne Kadar?

Son dönemde yeni yatırımlarla dikkat çeken Kemerburgaz – Göktürk Bölgesi’nde zaten yüksek olan talep, pandemi sürecinin özellikle öne çıkardığı yeşil alan özlemi, bölgede İstanbul Havalimanı’nın açılması, Kasım ayında açılması planlanan metro hattının etkisi ile daha da arttı. EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre bölgede konutların ortalama metrekare satış fiyatı 70.000-75.000 TL aralığında değişiyor.

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Uzmanı Öyküm Sema Ganık, yoğun ormanlık alanları, az katlı yatay mimarisi ile özellikle üst gelir grubunun tercih ettiği Kemerburgaz-Göktürk Bölgesi’nin son dönemde yeni yatırımlar ile dikkat çektiğini belirterek; “Bölgede boş arsa arzının İstanbul geneline göre fazla olmasının etkisiyle, büyük yüzölçümlü arsaların inşaat sektörü aktörlerince toplanması nitelikli projeler geliştirilmesinin önünü açtı. Çeşitli inşaat firmalarının özellikle bölgeden arsa toplayarak, proje geliştirmeye başladığını görüyoruz. Bölgede Özak GYO, Pasifik İnşaat, Kiler GYO tarafından özelleştirme ile satın alınan arsalar olduğu gibi, farklı inşaat firmaları da yatırımlarına devam ediyor. Bu arada bölgede özellikle ana aks İstanbul Caddesi’ne yakın olan arsaların daha yüksek birim fiyattan pazarlandığı görüyoruz” dedi.

Az katlı, bahçeli ve yatay mimariye sahip evleri ile bölgeye olan talep pandemi ile arttı
Düşük yoğunluklu yapılaşma haklarının da etkisiyle az katlı, bahçeli ve yatay mimariye uygun geniş evlerin geliştirildiği bölgeye özellikle pandemi sürecinde talep daha da arttı. Hem villa hem de konut projelerinin yer aldığı bölgede belli bir kesime hitap eden ve yalnızca seçilen kişilere satış yapılan özel projeler de bulunmakta. Bu özel projelerin pazarlanması ise, gizlilik içerisinde yürütülmektedir.

2019’dan bugüne bölgedeki markalı konut projelerinde satış fiyatları neredeyse 4 kat artı
Bölgede 2019 yılından bugüne talep edilen konut fiyatları incelendiğinde, markalı konut projelerinde birim satış fiyatlarının yaklaşık 3,5 hatta yer yer 4 kata kadar artış gösterdi. Üst segment markalı projelerde 2019 yılında birim satış fiyatları ortalama 16.000 TL/m² iken bugün 60.000 TL/m2’ye kadar yükseldi. Talep edilen birim fiyatlar incelendiğinde, inşaatı devam eden projelerde ortalama metrekare satış fiyatı 60.000 TL/m² ile 85.000 TL/m² aralığında talep edilirken, bölge ortalamasının ise 70.000-75.000 TL/m² aralığında olduğu görülüyor.

Bölgede konutların satış fiyatları genel olarak dolar olarak talep ediliyor
Mülk ve yatırım açısından İstanbul’un değerli bölgelerinden biri olarak gelişen ve gelişmeye de devam eden Kemerburgaz – Göktürk’te konutların satış fiyatları mülk sahipleri tarafından genel olarak USD olarak talep ediliyor. Ancak TL Para Birimi Korunması Hakkında Kanun kapsamında döviz para birimi üzerinden pazarlama yasak olduğundan, talep edilen birim fiyatlar değişen döviz kuruna göre güncelleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz