29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKeçiören'deki Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi yıkılacak mı?

Keçiören’in talihsiz kulesinin kaderi nihayet belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile düzenlenip açılmasına karar verildi. 19 Mayıs Stadı yıkılıyor ancak AKM’ye yeni bir stat yolda.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Periscope’den başkentlilerin sorularını yanıtladı. Daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yıkım kararı alınan Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin yıkılmayacağını belirten Başkan Gökçek, “Yıkılacaktı. Ama geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımızla metro açılırken, o konu gündeme geldi. Cumhurbaşkanım istiyorsanız, burayı düzeltelim de bir şeye benzetelim, dedim. ‘İyi olur Melih’ dedi. Orası Keçiören Belediyesi’nin ama orayı yapması için bütçesinin yetmesi mümkün değil. Bu daha önceki Keçiören Belediye Başkanı’ndan miras kalan bir dert. Belediyenin parası yok, bankalardan para çekti, buraya harcadı batırdı, borca soktu. Ve böyle de yarım kaldı. Nasıl bir şey yapmamız gerekiyor konusunda da konuşuyoruz. Bu sene içerisinde onu da gündemimize alıyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTASYON’DA ANLAŞMA
Başkan Melih Gökçek Etimesgut ve Sincan’ın trafiğini rahatlatacak olan İstasyon Caddesi projesi ile ilgili de anlaştıklarını açıklayan Başkan Gökçek, “Şu anda Bakan Bey ile görüştük. Anlaştık şeker fabrikasının içinden İstasyon Caddesi’ne paralel bir caddeyi yapacağız. Ve inşallah düzelecek diye düşünüyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ve Sincan bölgesinin trafik yükünün önemli bir bölümünü taşıyan İstasyon Caddesi’ne alternatif bir yol daha yaparak 4 kilometre uzunluğundaki bu caddeyi tek yön haline getirmek istiyor. Çalışmaların halen devam ettiği “Başkentray” projesinin hemen yanından yapılacak yol ile bölge halkının İstanbul ve Ankara yollarına ulaşımında rahatlık sağlanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Periscope’den başkentlilerin sorularını yanıtladı. Daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yıkım kararı alınan Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin yıkılmayacağını belirten Başkan Gökçek, “Yıkılacaktı. Ama geçen gün Sayın Cumhurbaşkanımızla metro açılırken, o konu gündeme geldi. Cumhurbaşkanım istiyorsanız, burayı düzeltelim de bir şeye benzetelim, dedim. ‘İyi olur Melih’ dedi. Orası Keçiören Belediyesi’nin ama orayı yapması için bütçesinin yetmesi mümkün değil. Bu daha önceki Keçiören Belediye Başkanı’ndan miras kalan bir dert. Belediyenin parası yok, bankalardan para çekti, buraya harcadı batırdı, borca soktu.

Ve böyle de yarım kaldı. Nasıl bir şey yapmamız gerekiyor konusunda da konuşuyoruz. Bu sene içerisinde onu da gündemimize alıyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTASYON’DA ANLAŞMA
Başkan Melih Gökçek Etimesgut ve Sincan’ın trafiğini rahatlatacak olan İstasyon Caddesi projesi ile ilgili de anlaştıklarını açıklayan Başkan Gökçek, “Şu anda Bakan Bey ile görüştük. Anlaştık şeker fabrikasının içinden İstasyon Caddesi’ne paralel bir caddeyi yapacağız. Ve inşallah düzelecek diye düşünüyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ve Sincan bölgesinin trafik yükünün önemli bir bölümünü taşıyan İstasyon Caddesi’ne alternatif bir yol daha yaparak 4 kilometre uzunluğundaki bu caddeyi tek yön haline getirmek istiyor. Çalışmaların halen devam ettiği “Başkentray” projesinin hemen yanından yapılacak yol ile bölge halkının İstanbul ve Ankara yollarına ulaşımında rahatlık sağlanacak.

ÜÇÜNCÜ STAT MÜJDESİ
AKM içerisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile 50 bin kişilik yeni bir stat inşa edeceklerini belirten Başkan Gökçek, “Yeni bir stadı Eryaman’da yapmaya başladık. 21 bin kişilik stat olacak inşallah. Bunun için herhangi bir para da sarf etmiyoruz. Biz TOKİ’den bir arazi satın aldık bu araziyi ikiye böldük. Tabiri caizse kat karşılığı olarak ihale ettik. Şu anda ümit ediyorum ki önümüzdeki sezonda hizmete girer. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Ankara’da 50 bin kişilik modern bir stat yapılacak. Bunu 19 Mayıs yıkılmadan AKM içinde yapmayı düşünüyoruz. Daha sonra da 19 Mayıs’ta yıkılarak bir üçüncü stat olarak gelecek” dedi.

Sabah

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz