24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriKeçiören Metrosu açıldı!

Keçiören Metrosu açıldı!

Keçiören Metrosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, “Burada 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. 9 durağı var. Günde 50 bin kişiyi taşıyacak.” dedi.
Keçiören Metrosu’nun açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım’dan satır başları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanım bu metro biraz uzadı. Başlaması ile bitmesi 13 yılı buldu. Sizin Başbakanlığınız döneminde Ankara’nın 3 hattının büyükşehir belediyesinden Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesi konusunda bir talep vardı. Aslında Ulaştırma Bakanlığı’nın şehiriçi raylı sistemi ile ilgili bir görevi yok. Siz talimat verdiniz, bunları devralım yapalım. Bununla ilgili kanun çıkardık. Ulaştırma Bakanlığı’nın şehir içi raylı sistemleri de yapabileceğine dair düzenleme yaptık. Burada 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. 9 durağı var. Günde 50 bin kişiyi taşıyacak. Sefer aralıkları 1,5 dakikaya kadar inebilecek. Geçenlerde bunun test sürüşüne geldiğinizde bir genç bana dedi ki, Sayın Bakanım dedi, bizim buradaki Keçiören Metrosu gençler arasında önemli bir söyleme dönüştü. Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun hiç bitmesin. Gençlere bir tavsiyem var, siz yeni bir slogan bulun. Aşkınız hiç bitmesin ama Keçiören Metrosu bitti.
Bu hattın açılmasıyla raylı sistem Ankara’da 65 kilometreye, durak sayısı da 55’e yükseliyor. 1 milyara mal olan bu metro Ankara’ya helal, hoş olsun. Ankaralılar bunu hak ediyor.

Geçtiğimiz 15 yılda Allah’a şükür yolları donattık. Türkiye’nin 14 büyükşehri başkent ile hızlı tren ağlarıyla birleşmiş olacak. Sayın Cumhurbaşkanım her şehrimiz bizim gözbebeğimizdir. Ankaralılar artık dünyanın önemli başkentinden birinde yaşadığını artık daha iyi anlıyorlar.

Ankara bu projelerle dünya şehirleri arasında hak ettiği yeri alacaktır. Tarihimiz güçlü, potansiyelimiz büyük. Vatandaşlarımız ve ülkemiz her şeyin en iyisini hak ediyor.

Bu yıl içerisinde en büyük değişimi AK Parti iktidarında gerçekleştireceğiz. Anayasada yapacağımız değişiklikle evvelallah vesayet rejimi tarihin derinliklerinde kaybolup gidecek. Hep söyledik yeter söz ve karar milletindir.

Hürriyet

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz