19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKartepe’de hedef 400 bin konuk

Kartepe’de hedef 400 bin konuk

Kar yağışı şehir merkezlerinde ulaşım sorunlarına yol açsa da kış turizmine ilgiyi artırdı. Kar kalınlığı Uludağ’da 2.6, Kartepe’de de 2.5 metreye ulaştı. İstanbul’a yakınlığı ile dikkat çeken Kartepe’de bu sezon 400 bin kişinin ağırlanması hedefleniyor.

 

İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’nün aynı anda görülebildiği Samanlı Dağları’nın zirvesi Kartepe’de, kış sezonunda 400 bin kişinin ağırlanması hedefleniyor. Doğal güzelliği, ormanları ve göl manzarasıyla dikkati çeken bin 640 rakımlı Kartepe, İstanbul’a bir saatlik uzaklığıyla yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Yağışın etkili olmasıyla kar kalınlığı 2,5 metreyi bulan Kartepe’deki kayak merkezinin yetkilileri, verimli bir kayak sezonu geçirmeyi öngörüyor. Kartepe Kayak Merkezi Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, sezondan memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Kış sezonunda ağırlayacağımız ziyaretçi sayısı, 400 bin kişiye çıkacak. Misafirlerimiz kardan ve tesisten memnunlar. Geçen yılki sezonda lodos bizi olumsuz etkilemişti ama şu anda çok iyi gidiyor. 12 ay açık bir tesisiz. Spor köyü olma yolunda ilerliyoruz. Yazın futbol takımlarının kampları oluyor ve bu yıl kapalı spor salonunu tamamladık. O nedenle salon sporlarında mücadele eden takımlar da artık burayı tercih edebilecek. Yıl bazında sezonu 7 ayın üzerine çıkardık.”

İstanbul’a bir saatlik mesafede olmalarından dolayı Kartepe’nin lokasyon avantajı bulunduğunu anlatan Sıkıcıoğlu, kayak sezonunda Arap ve Ortadoğu ülkelerinden gelen yabancı turistleri ağırladıklarını söyledi. Sıkıcıoğlu, tesisin 300 oda ve 10 villadan oluştuğunu, yaklaşık 1200 ziyaretçiyi ağırlayabildiklerini, 17 tane kayak pistleri bulunduğunu ifade etti. Kayak merkezinin çevresindeki illerde yaklaşık 20 milyon insanın yaşadığını vurgulayan Sıkıcıoğlu, “Kış sezonu geçmiş yıllara göre daha iyi geçecek. İstanbul’dan insanlar günübirlik gelip kayak yapıp geri dönebiliyor” dedi.

Uludağ’da kar kalınlığı 260 santimetreye ulaştı

Türkiye’nin en önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağ’da da kar kalınlığı 260 santimetre olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 15 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da, kar yağışının cuma gününe kadar aralıklarla süreceği bildirildi. Özellikle karayolları ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü Bursa-Uludağ Karayolu’nun 10 ve 18’inci kilometrelerinde jandarma ekipleri yollardaki buzlanma dolayısıyla zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

Dünya

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz