16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKartal Belediyesi'nde Deprem Erken Uyarı Sistemi Devrede

Kartal Belediyesi’nde Deprem Erken Uyarı Sistemi Devrede

Kartal Belediyesi deprem erken uyarı ve gerçek zamanlı yapı sağlığı izleme sistemini deveye aldı…

Kartal Belediyesi bir kamu kurumu olarak yeni bir ilke imza atarak ‘Deprem Erken Uyarı ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlığı İzleme Sistemi’ni kullanmaya başladı.

Kartal Belediyesi’nin 2013 yılında bitirdiği ve tamamen otomasyon üzerinden güvenlik, ses, kamera, aydınlatma, iklimlendirme ve yangın sistemlerinin kontrol edildiği Akıllı Hizmet Binası’nda kullanılmaya başlanan sistem, belediye binasının 3 farklı noktasına yerleştirildi. Sistem, yaşanacak bir depremde belediye binasında bulunan acil durum senaryolarını aktive edecek, ayrıca depremden sonra binanın hasar durumunu tespit ederek binaya giriş yetkisini saniyeler içinde analiz ederek akıllı bina yöneticisine bildirecek. Bu sistem yıkıcı bir depremde belediye hizmet binasında bulunan insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlamak amacıyla binadaki kapıların ve turnikelerin otomatik olarak açılmasını sağlayacak, asansörlerin kullanılmasını engelleyecek, yangın, patlama, zehirlenme gibi durumları engellemek amacıyla binaya gelen doğal gazı ana selenoid vanadan kesecek. Panikle kaçmaya çalışan insanlara acil anons sistemi ile bilgilendirme yapılarak izdiham önlenmeye çalışılacak. Projenin yakın zamanda yüksek binalar deprem yönetmeliğinde olması gereken sistemlerden biri olarak karşımıza çıkması bekleniyor. Kartal Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından geliştirilerek belediyede uygulamaya konulan sistemin tüm kontrolleri de gerçekleştirildi.

Deprem Erken Uyarı ve Gerçek Zamanlı Yapı Sağlığı İzleme Sistemi, olası bir sarsıntıyı saniyeler öncesinden haber vererek otomasyon sisteminin elektriği, doğal gazı kesmesine imkân vererek asansörlerin belli bir kata alınmasını sağlıyor. Sistem Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın ulusal ağına bağlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz