8 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriKarşıyaka Tramvayı Açılıyor

Karşıyaka Tramvayı Açılıyor

Deneme sürüşleri başlayan Karşıyaka Tramvayı gelecek hafta hizmete giriyor. 14 duraktan oluşan tramvay hattında seferler ilk etapta 20 dakikada bir olacak…

İzmir Metro A.Ş. bünyesinde hizmet verecek olan Karşıyaka tramvayı gelecek hafta hizmete açılıyor. Tramvay Nisan ve Mayıs aylarındaki ön işletme süresince ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Alabey ile Mavişehir arasında hayata geçirilen tramvay hattı 14 duraktan meydana geliyor. 8.8 kilometre uzunluğundaki tramvay hattında test sürüşlerine başlandı.

İlk süreçte seferlerin 20 dakikada bir gerçekleştirileceği tramvay hattında İzmirim Kart geçerli olacak.

Karşıyaka Tramvayı Güzergahı
Tramvay, Alaybey’den Karşıyaka İskeli’ye kadar tek hat olacak. İskeleden sonra Karşıyaka sahilinden gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı’na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’nda tamamlayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz