14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem HaberleriKanal İstanbul'dan çıkan hafriyatla yapay adalar yapılacak!

Kanal İstanbul’dan çıkan hafriyatla yapay adalar yapılacak!

Mega projelerden biri olan ve yıllardır konuşulan Kanal İstanbul projesinden çıkacak olan toprakla yapay adalar yapılması planlıyor..

Bu yıl içerisinde ihaleye çıkılması öngörülen Kanal İstanbul projesinin hafriyatı da kullanılacak. Projenin güzergâh ve finansman çalışmaları halen devam ediyor.

Kanal İstanbul projesinden çıkması planlanan 2.7 milyar metreküp hafriyat ile Marmara ve Karadeniz’e çıkış noktalarına yapay adalar kurulması planlanıyor.

Asit ve metal yoğunluğu olan topraklar ayrıştırılırken adaların yapılacağı yerin belirlenmesinde de sismik hareketler ve deniz derinliği dikkate alınacak.

Adaların yapımında taşocaklarından kayalar getirilip, kayaların ortasına Kanal İstanbul’un hafriyat toprağı dökülecek. Adaların üzerinde rekreasyon alanları dışında konut projeleri de geliştirilebilecek.

İçerisinde hayatın olacağı bu adalara yönelik deniz trafiği de oluşacak. Şimdilik 3 tane yapılması planlanan yapay adalar üzerindeli projelerin pazarlanmasından elde edilecek gelir, Kanal İstanbul finansmanında kullanılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz