26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKANAL ANKARA İHALEYE ÇIKIYOR!

KANAL ANKARA İHALEYE ÇIKIYOR!

Binlerce başkentlinin merakla beklediği Kanal Ankara projesinin ilk etabı için önümüzdeki günlerde TOKİ tarafından ihaleye çıkılacak

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, Aşağı İmrahor, Orta İmrahor, Yukarı İmrahor, Yakupabdal, Yeşilkent, Karataş ve Boztepe mahalleleri sınırlarından geçen ve yaklaşık 3 milyon metrekarelik alanı kaplayan Kanal Ankara projesi ile ilgili ihaleyi geçtiğimiz aylarda iptal etmişti. Daha sonra ilk olarak SABAH Ankara tarafından gündeme getirilen gelişmeyle proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da incelemelerde bulunduğu Kanal Ankara projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Gölbaşı’na yapılacak olan Millet Bahçesi’yle birleştirilecek.

ETAP ETAP YÜRÜTÜLECEK
Başkentin 8 mahallesinin içerisinden geçecek olan ve bu nedenle proje başlamadığı için imarlı arazilerine altyapı problemi nedeniyle binalarını yapamayan vatandaşların umutlu bekleyişi geçtiğimiz günlerde SABAH Ankara tarafından gündeme getirilmişti. Binlerce başkentlinin merakla beklediği projeyle ilgili bekleyiş çok uzun sürmedi. TOKİ’nin, Kanal Ankara ile ilgili önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağı öğrenildi. Projeyi etap etap yürütecek olan TOKİ, Kanal Ankara’nın ilk etabını ihale edecek.

KANAL ANKARA NEDİR?
7 etaptan oluşan Kanal Ankara projesi yeşil alanları ve sosyal alanları ile ön plana çıkıyor. İçerisinde su sporları, doğa sporları, macera parkı, seyir terası, tırmanma duvarı, macera köprüsü, fantastik oyun alanı, engelsiz oyun alanı, paintball alanı, piknik alanı ve konser alanları gibi aktivite bölümleri oluşturulan Kanal Ankara’nın tamamlandığında başkentin yeni sembollerinden birisi olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz