20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKahramankazan-Esenboğa arası 24 kilometreye iniyor

Kahramankazan-Esenboğa arası 24 kilometreye iniyor

Kahramankazanlılar’ın yeni yol isteği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile gerçek oluyor. Esenboğa’ya açılacak yeni bir bulvarla 70 kilometrelik mesafe 24 kilometreye düşürülecek
Kahramankazanlılar’ın yeni yol isteği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile gerçek oluyor. Esenboğa’ya açılacak yeni bir bulvarla 70 kilometrelik mesafe 24 kilometreye düşürülecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbenin merkez üssü olan Akıncı Kışlası’nı basarak F-16’ların kalkmasını engellemeye çalışan ve bu sırada 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’ı ekim ayında ziyaret etmişti. Kahramankazanlılar ziyaret sırasında şehit aileleri ve gazilerle tek tek görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’na 15 Temmuz gecesi Esenboğa Havalimanı’na gitmekte güçlük çektiklerini iletti. Kahramankazanlılar’ın Esenboğa Havalimanı’na alternatif bir yol isteğini not eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bulvar çalışmalarına başlandı.

18 KÖPRÜLÜ KAVŞAK BULUNACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla birlikte ulaşıma elverişsiz olan Yiğitli Köyü üzerinden gidilen mevcut yol ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından iyileştirme yapılmaya başladı. Kahramankazan ile Çubuk sınırından başlayan yaklaşık 24 kilometrelik yol çalışmasında ekiplerin asfaltlama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Mecvut yolun yanı sıra Kahramankazan’dan başlayıp Pursaklar Saray’a ulaşan yeni bir yol ile ilgili de Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı çalışması yaptığı, 18 tane köprülü kavşaktan oluşan yeni yol projesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacağı öğrenildi.

BÖLGEYİ RAHATLATACAK
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Şua nda kötü bir yol var. Normalde Kahramankazan’dan Esenboğa 70 kilometre ama bu karayoluyla 24 kilometreye düşüyor. Karayoluna dönüştürüldüğünde bu büyük kolaylık sağlayacak. Sadece Kahramankazan’ı değil bölgeyi rahatlatacak” diye konuştu.

Sabah

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz