4 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKadıköy Erenköy'de Bu Alanın İmar Planı Askıda

Kadıköy Erenköy’de Bu Alanın İmar Planı Askıda

Kadıköy Erenköy’de 759 metrekarelik parsele ilişkin imar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. İşte plan değişikliğinin detayları…

İstanbul Kadıköy Erenköy mahallesi sınırları içerisinde yer alan 106 pafta 830 ada 40 parsele isabet eden alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Hizmet Binası (Abbasağa Mah. Yıldız Cad. No:47 Beşiktaş/İSTANBUL) ilan panosu ile internet sitesinde askıda olan plan 30 günlük askı sürecinden sonra 22 Haziran’da askıdan inecek.

Toplam 759 metrekare alana sahip olan plan konu alanda 10 katlı kargir bir apartman bulunuyor.

Plan değişikliğinin gerekçesi raporda şu şekilde ifade ediliyor;

“11.05.2006 Tasdik Tarihli, 1/1000 Ölçekli Kadıköy Merkez E-5 (D-100) Otoyolu Ara Bölgesi Uygulama İmar Planı’nda ise söz konusu alanda bu ihdas işlemi gözardı edilmiş ve eski kadastro verileri kullanılarak satın almadan önceki 13 parselin sınırlarına göre yol hattı geçirilmiş, ihdas edilen kısım bu planda yol alanı olarak planlanmıştır. 15 metrelik hat halinde geçirilen bu yolun sadece bu parsele ilişkin kısmında eski kadastro sınırı baz alınarak başka bir amaca hizmet etmeyecek şekilde genişletildiği görülmüştür.

Yapılan plan değişikliği teklifi ile satın alması gerçekleştirilerek yeni parsel numarası ile 40 parsel olan planlama alanında 15 metrelik yol hattı aynı güzergahta devam ettirilerek 40 parsel sınırına çekilmiştir. Böylece parsel maliklerince satın alınmış bir alanın tekrar terk edilmek zorunda bırakılmaması ve devamlılığı olan bir yolun da planda aynı hat içerisinde sürekliliğinin devam ettirilmesi amaçlanmıştır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz