24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriKadıköy Belediyesi Tarihi Köşkü Yeniden İnşa Edecek

Kadıköy Belediyesi Tarihi Köşkü Yeniden İnşa Edecek

Kadıköy Belediyesi 1986 yılında tamamen yıkılan tarihi köşkü yeniden hayata geçiriyor. Belediye tarihi köşkü sosyal yaşam evi olarak kullanıma açacak…

Kadıköy Belediyesi Osmanağa mahallesi Hasırcı Sokak’ta bulunan bir arsayı satın aldı. Belediye bir dönem bu arazi üzerinde bulunan tarihi köşkü yeniden inşa edecek.

1986 yılında tamamen yıkıldığı tahmin edilen köşk için Kadıköy Belediyesi Koruma Kurulu tarafından onaylı projelerinden yola çıkarak, aslına uygun olarak yeniden hayata geçirecek. Yapının toplam kullanım alanı yaklaşık bin 200 metrekareden oluşacak. Köşkün geniş bahçesinde tüm Kadıköy halkının yararlanabileceği bir kafe yapılması planlanıyor. Projede ayrıca 200 kişi kapasiteli konferans/ tiyatro salonu yer alacak ve tüm halkın kullanımına açık olacak.

Kadıköy Belediyesi, ilçeye kazandırılacak bu yapıyı Sosyal Yaşam Evi olarak kullanıma açacak. Toplam 5 kattan oluşan köşkün bitişiğinde yer alması planlanan cam yapı ise 4 kattan oluşacak. Alanda yer alan farklı fonksiyonların bir araya gelmesiyle çok sayıda kullanıcıya ulaşması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz