29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem HaberleriKabataş Martı Projesi Ne Zaman Bitecek?

Kabataş Martı Projesi Ne Zaman Bitecek?

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Martı projesi olarak da bilenen Kabataş Entegre Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Peki Kabataş Martı projesi ne zaman bitecek? İşte cevabı…

Martı şeklinde olması nedeniyle Martı Projesi olarak bilenen Kabataş Transfer Merkezi projesinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

38 Metrekarelik Dev Meydan
Proje hakkında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Transfer merkezi, Fındıklı Molla Çelebi Camii’nin kuzey tarafından başlayıp Kabataş Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne bitişik balıkçı barınağını da içerisine alacak. 90 bin metrekarelik alan yeniden düzenlenecek. 38 bin metrekarelik dev ve kullanışlı bir meydan olacak. İstanbulluların buluşma noktası olacak bu meydanda çeşitli etkinlikler de yapılabilecek. Bina boyunun 50 metre olacağını iddia edenler oldu. 9 metreyi geçmeyecek” dedi.

Trafik Yeraltına Alınıyor
Proje tamamlandığında trafiğin rahatlayacağını da belirten Topbaş, “Araçlar Fındıklı’dan girip Dolmabahçe’den çıkacak. Füniküler, otobüs ve taksi durakları yeraltında olacak. Kabataş sahil yakınındaki ve Dolmabahçe’deki otoparklar kaldırılacak. Yeraltına turistler için 40 tur otobüsü ve bin araç kapasiteli otopark inşa edilecek” diye konuştu.

Deniz Trafiği Artacak
Topbaş, “4 yeni iskele kurularak halihazırda 12 gemi kapasitesi 22’ye çıkacak. Bu sayede deniz trafiği yüzde 80 artacak. Yeraltında dükkanlar, müze ve sergi salonları da bulunacak. Genelde ise yaklaşık 1 milyon insan hareketliliği yaşanacak” ifadelerini kullandı.

Kabataş Martı Projesi Ne Zaman Bitecek?
Metro, tramvay, deniz ulaşımı ve Üsküdar-Kabataş yürüme tünelini entegre olacak olan projenin ne zaman biteceği de merak konusunu. Başkan Topbaş projenin 2018 sonunda açılacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz