26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem HaberleriKabataş-Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak?

Kabataş-Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak?

Gülermak- Kolin- Kalyon ortaklığı tarafınddan ihale usulü ile kazanılıp inşası gerçekleştirilen Kabataş-Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak?
‘Taşı toprağı altın’ denip hızlı göçlerin yaşandığı İstanbul’da nüfusun artması ile birlikte yeni ulaşım projeleri de geliştiriliyor. Konut fiyatlarının yükselmesi sebebi ile de insanlar İstanbul’un merkezi lokasyonlarında bile çalışsalar konakları yerler İstanbul’un yeni yerleşim birimlerinde ve ve merkeze uzak olabiliyor. Söz konusu iş olunca trafikte her gün zaman geçmek bilmiyor ve insanlar daha fazla, daha hızlı olan metro ulaşımını seçiyorlar. Bu konuda bir çok projeler üreten İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’un hemen hemen her noktasına metro getirme çalışmaları yapıyor.

2013 yılında ihalesi yapılan ve Gülermak- Kolin- Kalyon ortaklığı tarafından inşa edilen Kabataş Mahmutbey metro hattı için 2014 Ocak ayında sözleşme yapılmıştı. Uzunluğu yaklaşık olarak 18 kilometreyi bulacak Kabataş Mahmutbey metro hattı projesinde 9 Şubat 2014 tarihinde temel atma töreni düzenlenmişti.

Başlangıçta Kabataş-Mahmutbey arası bir bütün olarak inşa edilmesi planlanan ancak sonradan iki ayrı etapta inşasının devam ettiği metro hattı Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Kabataş-Mecidiyeköy olarak çalışmalarına devam ediliyor.

Kabataş Mahmutbey metro hattı ne zaman açılacak?

Kabataş-Mecidiyeköy etabının önümüzdeki günlerde açılması planlanan metro hattının devam olan Mecidiyeköy-Mahmutbey bölümünün ise 2018 yılı içinde açılması planlanıyor.

Kabataş Mahmutbey metro hattı durakları!

Saatte tek yönde 70 bin kişiyi taşıması hesaplanan Kabataş Mahmutbey metro hattında 15 istasyon olacak.

Metro, Mahmutbey, Göztepe, Yüzyıl, Tekstilkent, Karadeniz Mahallesi, Yenimahalle, Kâzım Karabekir, Akşemsettin, Veysel Karani, Yeşilpınar, Alibeyköy, Nurtepe, Kâğıthane, Çağlayan, Mecidiyeköy, Darphane, Beşiktaş, Kabataş durağında son bulacak.
Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz