27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİzmir'de Monoray Yerine Tramvay

İzmir’de Monoray Yerine Tramvay

İzmir’de monoray projesi yerine tramvay geliyor. Maliyeti yüksek bulunan monoray projesinin tramvaya dönüştürülmesi planlanıyor…

İZBAN ESBAŞ istasyonu ile Fuarizmir arasında hayata geçirilmesi planlanan 2.2 kilometrelik monoray projesi bir hafta önce iptal edildi. Her türlü işlemi tamamlanan, ÇED onayı alınan monoray projesinin hesaplarından pahalı çıktığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projeyi durdurduklarını, başka formül arayışında olduklarını açıkladı.

Monoray projesini 970 bin TL’ye hazırlayan Tekfen firması, projenin dönüşebileceği alternatifler üzerinde çalıştı ve monoray yerine tramvay yapılmasını gündeme getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu onay verirse monoray yerine tramvay yapılabilecek.

İZBAN’ın ESBAŞ İstasyonu ile Fuarizmir arasında yapılacak olan monoray Akçay Caddesi’nin üzerinden geçecek ve çevreyoluna paralel bir hatta çalışacaktı. Projedeki revizyonda da tramvayın güzergahı değişmeyecek. Zeminden gidecek, Akçay Caddesi’ni üstgeçitle aşacak bir proje revizyonu yapılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz