26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİzmir'de Konut Fiyatları Yüzde 13 Arttı

İzmir’de Konut Fiyatları Yüzde 13 Arttı

İzmir konut fiyatları Türkiye ortalamasının iki katı oranında artış gösterdi. İzmir konut fiyatları ortalama metrekare bazında 2 bin 556 TL’ye yükseldi…

İzmir’de konut fiyatları son bir yılda yüzde 13 oranında arttı ve Türkiye ortalamasının iki katı üzerinde bir artış gösterdi. İzmir konut fiyatları bu artışla 2 bin 556 TL’ye ulaştı.

Hürriyet Emlak 2017 Mayıs Konut Endeksi’ne göre kiralık konut fiyatları ise yüzde 8 oranında artarak metrekare bazında 12 TL’ye yükseldi. İzmir’de amortisman süresi ise 18 yıl olarak hesaplandı.

İzmir Aliağa son bir yılda yüzde 35 oranla fiyatların en fazla arttığı ilçe oldu. İzmir’de konut fiyatları en çok sanayileşmenin olduğu Aliağa’da artarken, kent kalabalığından kaçmak isteyenlerin tercih ettiği Güzelbahçe, Çeşme, Urla gibi ilçelerde de büyük artış yaşandı. Son bir ayda ise fiyatların en fazla arttığı ilçe yüzde 7,3 ile Seferihisar oldu. Yüzde 5 ile Bergama ikinci sırada, yüzde 3.7 ile Çeşme üçüncü sırada yer aldı. Fiyatların düştüğü ilçeler arasında ilk sırada yüzde -3,6 ile Narlıdere yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz