6 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİzmir'de Arsa Fiyatları Her Yıl Yüzde 20 Arttı

İzmir’de Arsa Fiyatları Her Yıl Yüzde 20 Arttı

İzmir’de son 5 yılda arsa fiyatları ortalama yüzde 15-20 oranında artış gösterdi…

İzmir’de arsa fiyatları her geçen yıl artış gösteriyor. Özellikle Gaziemir, Bayraklı, Aliağa, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Urla ve Menemen tarafından hayata geçirilen konut projeleri nedeniyle bölgede arsa fiyatları son 5 yılda her yıl ortalama yüzde 15-20 arttı.

İzmir Narlıdere ve Güzelbahçe’de yaşama geçirilen büyük alışveriş merkezlerinin etkisiyle ticari imarlı arsa fiyatları yüzde 30-40 oranında, Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir, Optimum Outlet ve inşaatları süren yeni AVM ve otel inşaatlarının etkisiyle bu bölgedeki konut ve ticari arsa fiyatları ise yüzde 30 ile 50 arasında yükseldi.

Bayraklı’daki artan yatırım ve yüksek binalar ise ticari hareketliliği artırdı. Bu hareketlilik Bayralıklı bölgesinde ise fiyatları yüzde 30 ile 70 oranında artırdı. İzmir’in merkezi dışında bulunan ilçelerden Aliağa’da ise yapımına başlanan liman ve Petkim’in sağladığı istihdam nedeniyle konut ihtiyacı arttı. Bu ihtiyaç site tarzı yapılaşmaları artırırken, yüzde 30 ile 50 arasında arsa fiyatlarına yansıdı.

Bugün İzmir’de 20 yıl öncesine kadar sudan ucuz denilebilecek arsaların yer aldığı Ulukent, Torbalı, Aliağa, Menemen; kent içinde Yeni Girne, Örnekköy, Gaziemir gibi bölgelerin bugün birer cazibe merkezi haline geldi. Arsa alacakların, hiç umulmadık bölgelerin değer kazanabileceğini arsa yatırımı yaparken bunu göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz