5 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleriİzmir ve Kocaeli Şehir Hastanelerine Ödül

İzmir ve Kocaeli Şehir Hastanelerine Ödül

Türkerler Holding’in, Gama ile ortak yürüttüğü İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri’ne Orta ve Dopu Avrupa’dan ödül geldi…

Türkerler Holding’in, Gama ile ortak yürüttüğü 1.4 milyar Dolar’lık İzmir Bayraklı ve Kocaeli şehir hastaneleri projeleri, Orta ve Doğu Avrupa’da “En İyi PPP (Kamu-Özel Sektör İşbirliği) Projeleri” seçildi.

İzmir Bayraklı ve Kocaeli şehir hastaneleri Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Project Finance Awards kapsamında ödül aldı.

İzmir ve Kocaeli projeleri için yurtdışından 1.1 milyar Dolar kredi sağladıklarını kaydeden Türkerler Holding Sağlık Yatırım Grup Başkanı Sevgin Mısırlı, “Bu finansmanın 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından sağlanması çok anlamlıdır. Türkiye ve Türkerler’e olan güvenin bir yansımasıdır. Kredi, çok ciddi uluslararası kuruluşlar olan; Amerikan (OPIC) ve Kanada (EDC) Exim’i ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) çok düşük maliyetle alınması yönüyle de çok değerlidir. Bu büyük finansmanın anlaşmasını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde imzaladık. Türkerler Holding adına kendilerine verdikleri destek için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İzmir Bayraklı’da inşaatına başlanan entegre sağlık kampüsü 611 bin metrekare kapalı alana sahip. Kampüs 2 bin 60 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük 3. hastanesi olacak.

335 bin 600 metrekare kapalı alana sahip olan Kocaeli Şehir Hastanesi ise bin 180 yatak kapasiteli olarak inşa ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz