19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleriİzmir Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

İzmir Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları tamamlandı. Projenin ilk etabı 7 hektar alan üzerinde inşa edilecek…

İzmir’in en eski mahallelerinden olan Ballıkuyu için hazırlanan kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Toplam 48 hektar alanı kapsayan Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinin detayları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallelerde yaşayan hak sahiplerine anlatıldı.

Ballıkuyu’da 3 bin 396 adet yapı, 6 bin 196 adet bağımsız birimi kapsayan 7 bin 139 hak sahibi için dosyalar hazırlandı. Hak sahiplerinin beklentileri doğrultusunda mevcut imar planından gelen haklar gözetilerek geliştirilen kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları tamamlandı.

Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesi etaplar halinde hayata geçirilecek. Çalışmalar ilk olarak Ballıkuyu Caddesi ve Yeşildere Caddesi arasında kalan yaklaşık yedi hektar büyüklüğündeki bölgede başlayacak.

Ballıkuyu kentsel dönüşüm projesinde 1+1, 2+1 ve 3+1 tiplerinde daire seçenekleri yer alıyor. Projedeki dairelerin büyüklükleri 35 metrekare ile 145 metrekare arasında değişiyor. Projede iki pazaryeri, sağlık tesisi, okul, dini tesis, belediye hizmet alanı, kreş gibi sosyal donatı alanları ile çocuk oyun alanı, park, otopark gibi imkanlar yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz