24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaGündem HaberleriİTALYAN FERROLI,TÜRK BESTHERM İKLİMLENDİRME İLE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ!

İTALYAN FERROLI,TÜRK BESTHERM İKLİMLENDİRME İLE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ!

İklimlendirme sektörünün dünya devi Ferroli S.P.A., Türkiye pazarı için Bestherm İklimlendirme ile el sıkıştı. İş birliği ile Bestherm, ilk etapta Ferroli için Türkiye’de 100 bin akıllı kombi üretecek. İtalyan Türk ortaklğı 100 bin evi ısıtacak.

Yabancı yatırımcılar için önemli bir üretim üssü haline gelen Türkiye’ye Avrupa firmalarının yatırımları sürüyor. İklimlendirme sektörünün dünya devleri arasında yer alan İtalya’nın lider firmalarından Ferroli Group, Türkiye pazarı için Besler ailesinin üretim ve satış şirketlerinden biri olan Bestherm iklimlendirme ile marka lisans anlaşması imzaladı.

Basın Toplantısında Ferroli Group hakkında bilgi veren Ferroli S.p.A Dünya İhracat Direktörü Marco Ippoliti, “Türkiye’ye özel bir önem veriyoruz. Türkiye’de genç nüfusun yarattığı dinamik işgücü dikkat çekici. Bizim için çok değerli bir Pazar olmasının yanı sıra, üretim ve işgücü açısından da Türkiye, yatırım yapmaktan mutluluk duyduğumuz bir ülke.

1989 yılından beri Türkiye’de temsilcilikler, distribütörlükler vasıtasıyla yer alıyoruz. Ancak, stratejik konumu gereği Türkiye ile daha etkin olmayı arzuluyorduk. Büyüyen ve gelişen inşaat sektörü, genç nüfusu, bölgesel yapısı ile özellikle kombi başta olmak üzere iklimlendirme ürünlerimiz için rekabet avantajı yaratmak amacıyla yerel bir partnerle ilerleme kararı aldık” dedi.

5 MİLYON EURO YATIRIM YAPILDI, ORTA VADEDE 10 MİLYON EURO YATIRIM YAPILACAK

Bestherm İklimlendirme Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Besler ise konuşmasında, orta vadede 10 milyon Euro’luk bir yatırım yapılacağını ve 350 kişiyedirek, 1000’den fazla kişiye ise dolaylı olarak istihdam sağlanacağını vurgulayarak; “Bestherm İklimlendirme olarak sektörün global ve öncü markası Ferroli ile yaptığımız iş birliği, Türkiye’nin bu pazarda söz sahibi olması açısından çok önem verdiğimiz bir anlaşma. Ferroli ürünlerinin Pazar payını arttırmak ve etkili müşteri ve payda şilişkileri geliştirerek marka değerini yükseltmek ilk hedefimiz. Türkiye’nin durağan bir döneminde 5 milyon Euro’luk bir yatırım ile başladık sürece. Orta vade de ise toplamda 10 milyon Euro yatırım yapacağız” dedi.

‘SÖZ DİNLEYEN KOMBİLERLE KONFORU KATLAYACAĞIZ’

Mehmet Besler ayrıca, yapılan lisans anlaşmasının kapsamı hakkında bilgiv erdi ve şunları söyledi: “1992 yılından beri ısıtma sektöründe olan tecrübemiz ile Bestherm İklimlendirme’yi üretim ve satış konusunda geliştirdik. Bestherm İklimlendirme, bu yeni yapılanma ve yeni hedefler çerçevesinde, Ferroli Group ile yapılan marka lisans anlaşması dahilinde global bir konuma gelecek.

Yapılan marka lisans anlaşması kapsamında Bestherm İklimlendirme olarak; hem Ferroli’nin kombi üretimini, hem de Ferroli’nin ürün yelpazesinde ki ısıtma ve soğutma grubundaki ürünlerin, Türkiye’de ki satış ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Sektör tecrübemizi, İtalya’nın öncü markası Ferroli ile birleştirerek, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan kombi üretim tesisinde 5 milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdik. İlk etapta Ferroli’nin kombi, kazan, oda termostatlarının Türkiye’de ki etkinliğini artıracağız. Mesela, Ferroli’nin cep telefonundan açıp kapatabildiğiniz, sıcaklık ayarını yapabildiğiniz konforunuzu artıran akıllı kombilerini üreteceğiz.

2021 yılına kadar 100 bin kombi üretimi ile 100 bin aileyi ısıtacağız. Önümüzdeki 5 yılda da üretimimizi 200 bin adete ulaştıracağız. Söz dinleyen kombiler gibi teknolojik ürünlerden sonra 2020 yılında da Ferroli’nin su ısıtıcısı ve soğutma sistemlerinin Türkiye’deki Pazar payını artıracağız. Satış sonrası hizmetler konusunda da Ferroli Group ile birlikte NOYA Enerji Sistemleri ile el sıkıştık.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz