12 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaGündem Haberleriİstiklal Caddesi Yenileniyor

İstiklal Caddesi Yenileniyor

İBB İstiklal Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarını 20 güne kadar tamamlıyor. Yakın zamanda üstyapı çalışmalarına start verilecek…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstiklal Caddesi altyapı ve üstyapı ve çevre düzenlemesi ve nostaljik tramvay raylarının yenilenmesi tüm hızıyla devam ediyor.

Yetersiz ve eski olan atıksu hatları sebebiyle İstiklal Caddesi’nde yeralan bina ve işyerlerinin bodrum katlarında sıklıkla yaşanan atıksu tepmesi tarihe karışıyor. Caddede şu ana kadar 2 kilometre yağmursuyu ve 1,5 kilometre atıksu altyapısı tamamlandı. Altyapı çalışmalarının tamamının 20 günde bitirilmesi öngörülüyor.

Kurulan yeni Altyapı Sistemiyle İstiklal Caddesi’nde herhangi bir arıza ve yeni tesisat döşenmesi durumunda açık kazı yapılmadan da çalışma yapılabilecek. Bu amaçla, 70 adet Koruge Boru ve bu Koruge Borulara yaklaşımı sağlayacak 310 adet yeni ek oda (baca) kurulumu yapılıyor. Boruların yüzde 30’u boş olarak bırakılacak.

Mayıs ayının ortalarında başlayacak olan üst yapı çalışmaları da altyapı çalışmaları gibi gece yapılacak ve yılsonuna kadar tamamlanması için aynı anda iki ayrı noktadan eş zamanlı başlanacak.

İstiklal Caddesi doğal granit taş ile kaplanacak. Aydınlatma ve katener sistemi de yenilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz