20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİşte 2017 yılında açılacak tüneller!

İşte 2017 yılında açılacak tüneller!

2016 yılınan ardından 2017 büyük projelerle geliyor. Biz Emlakmetrekare.com olarak 2017 yılında açılacak tünelleri mercek altına aldık. İşte 2017 yılında açılacak tüneller…

2016 gibi zorlu geçen bir yılın ardından artık herkes nefes alıp bir rahatlamak istiyor. İnsanlar hayatı kolaylaştıran yeni mega proje haberleri ile bir nefes alıyor. Başbakan Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 2017 yılı sonuna kadar 68 kilometre uzunluğunda 41 tünelin tamamlanması hedefleniyor. Ovit Tüneli (Rize-Erzurum), Cankurtaran Tüneli (Hopa-Borçka), Cudi Tünelleri (Cizre-Şırnak), Geminbeli Tüneli (Suşehri-Sivas), Güzeldere Tüneli (Van-Hakkari) ve Demirkapı Tüneli’nin (Antalya-İbradı) sene sonuna kadar açılışının yapılması planlanıyor.

Ovit Tüneli
Rize-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda inşası süren Ovit Tüneli’nin 2017 yılında açılması planlanıyor. 800 milyon liraya mal olması planlanan ve çift tüp şeklinde inşa edilecek Ovit Tüneli 14 bin 300 metre uzunluğunda olacak. Tünelin giriş kotu 1919 metre, çıkış kotu 2 bin 236 metre ve tünel içi boyuna eğim yüzde 2,13 olacak. 2015 yılı sonunda bitirilmesi planlanan tünelle, 250 kilometre olan Rize-Erzurum karayolu, 200 kilometreye düşecek. Bazı noktalarında derinliğin 850 metreye ulaşacağı tünelde sona yaklaşılıyor.

Cankurtaran Tüneli
Artvin Hopa ile Borçka Yolu üzerinde inşa edilecek olan Cankurtaran Tüneli’nde de sona yaklaşılıyor. Tamamlandığında Türkiye2’nin en uzun tünellerinden biri olacak olan Cankurtaran Tüneli uzunluğ5 bin 200 metre olacak. 29 Ekim 2010 yılında temelinin atıldığı Cankurtaran Tüneli özellikle kış aylarında kar ve buzlanma yüzünden sürücülerin korkulu rüyası olan bölgeyi rahatlatacak.

Cudi Tüneli
Şırnak- Cizre karayolunun Cudi Dağı bölgesindeki tünel ve viyadükte sona gelindi. Temeli 2009 yılında atılan Cudi Tüneli 1.5 kilometre uzunluğunda.Terör örgütü PKK’nın geçiş güzergâhı üzerinde bulunan Cudi Dağı’nda yol yapım çalışmaları için kurulan şantiye, teröristler tarafından daha önce 5 kez basılmış ve iş makineleri ateşe verilmişti.

Geminbeli Tüneli
Karadeniz bölgesinde 4 bin 300 metre uzunluğunda olan ve Sivas’tan Akdeniz bölgesine bağlanacak olan Geminbeli Tüneli çift tüp şeklinde inşa ediliyor. Temelinin 2013 yılında atıldığı tünelde sona yaklaşıldı. Tünelin 2017 yılı içinde açılması hedefleniyor. Toplamda 297 milyon lira proje bedeli olan Geminbeli Tüneli’nde çalışmalar gündüz ve gece olmak üzere son hızla devam ediyor.

Güzeldere Tüneli
Van Güzeldere’de bulunan ve güzergahta 3 kilometrelik bir kısaltmanın yapılacağı Güzeldere Tüneli 2 bin 730 metre rakımlı olacak. Güzeldere Geçidi’ne 3 kilometre uzunluğunda çift şeritli iki tünel inşa edilecek. Sürücülerin daha güvenli yolculuk yapmasına imkan sağlayacak projenin tamamlanmasıyla büyük araçların 45 dakika süren zorlu tırmanışı 5 dakikaya indirilecek.

Demirkapı Tüneli
Derebucak ve Antalya yolu arasında inşası devam eden Demirkapı Tüneli’nde sona yaklaşıldı. Konya ve Antalya arasındaki mesafeyi 90 kilometre azaltacak Demirkapı Tüneli sayesinde Ankara’dan Antalya’ya 4 saatte gidilebilecek.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz