14 Mayıs 2024 Salı
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'un İmar Planı Değişti

İstanbul’un İmar Planı Değişti

İstanbul’un imar planında değişikliğe gidildi. İşte yönetmelikle gelen yeni maddeler…

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı Planlı Alanlar yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen yeni İstanbul İmar Yönetmeliği İBB Meclisi’nde oylanacak. Yeni yönetmeliğe eski yönetmeliğin lehine olan maddeler eklendi.

İstanbul’daki yapılarda bodrum katlar, asma kat, çatılarda düzenlemelere gidildi. Yeni yönetmeliğin en dikkat çeken yönü, eğimli arazilerde binaların üst katlarında bina cephesi ve bina derinliğinde kademe yapma şartları getirilmesi oldu. Binaların siluete olan etkisinin yumuşatılması amacıyla bundan sonraki imar uygulamalarında, kot alınan noktalara göre, eğimli arazilerde binaların üst katlarında bina hizası geri çekilerek kademeli hale gelecek. Üç kattan fazla iskan edilen katlı konut yapılarında, asansör yapma şartı getirildi.

İstanbul’da inşa edilecek dairelerin en küçüğü artık 1+1 olacak. Ruhsatlı ve iskanlı ticari yapıların katlarında, asma katların yapılmasının önü açılacak. Parsel büyüklükleriyle ilgili rahatlatıcı maddeler getirildi. Buna göre uygulamada karşılaşılan arsaların birleşme ve ayrışmalarından kaynaklanan sorunlar çözülecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz