27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaGüncel Emlak Haberleriİstanbul'un altın kapısı Ege Yapı Cer İstanbul satışa çıktı!

İstanbul’un altın kapısı Ege Yapı Cer İstanbul satışa çıktı!

Bir çok proje geliştiren Ege Yapı, 5 yıl önce Emlak Konut ihalesi ile aldığı Yedikule projesinde satışlara başladı…

Bir çok proje geliştiren Ege Yapı, 5 yıl önce Emlak Konut ihalesi ile aldığı Yedikule projesinde satışlara başladı. İstanbul’un altın kapısı olarak da bilinen İstanbul Yedikule Cer bölgesinde inşa edilen Cer İstanbul projesi toplamda 302 milyon lira yatırımla hayata geçiriliyor. Cer İstanbul projesi için bugün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum katıldı.

302 milyon TL yatırımla yükseliyor

Yedikule Hisarı’nın yanı başında 302 milyon TL yatırımla yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek ve 148 bağımsız bölümden oluşacak. Cer İstanbul, yaklaşık 31 bin metrekare özel peyzaj tasarımlı alana sahip olacak.

Cer atölyelerinden ilham alındı

Konseptinde; 1871 yılından itibaren tarihi Yedikule Demiryolu Tesisleri’nin yer aldığı ve demiryolu araçlarının bakım – onarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Cer Atölyeleri’nden ilham alınan projede adalar ve deniz manzarası bulunuyor.

Metrekaresi 11 bin TL

İçinde 1 oda 1 salondan 6 oda 1 salona kadar farklı konut tiplerinin yer aldığı ve konut büyüklükleri 63 metrekare ile 348 metrekare arasında farklılık gösterdiği projede bir çok sosyal olanak bulunuyor. Projede yer alan dairelerin metrekare fiyatları 11 bin TL ile 22 bin TL arasında değişiyor.

31 bin metrekaresi peyzaj alanı

Cer İstanbul’un yaklaşık 31 bin metrekarelik peyzaj alanı; Yedikule Cer Atölyeleri’ne ait avadanlıklar, iki adet nostaljik lokomotif, 1450 metre tren rayı, dönemine ait vinçler ve çeşitli ekipmanların yer alacağı bir açık hava sergisi gibi düzenlenecek. Peyzaj çalışmaları çerçevesinde proje alanına birçok ağaç ve yüzlerce farklı türde bitki dikilecek. Projenin sosyal tesisinde gün ışığını içeriye alan kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve buhar odaları gibi çeşitli fonksiyonların yer almasının yanı sıra, hemen önünde bulunan sahildeki yaklaşık 30 kilometrelik yürüyüş yolu ve bisiklet alanlarına olan yakınlığıyla da sağlıklı yaşamla iç içe bir proje olarak öne çıkıyor.

‘Doğru fiyatlandırma yapan hiç bir proje başarısız olmaz’

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum proje toplantısında “Geçtiğimiz yıl yakaladığımız 7,4 oranındaki büyümemiz sayesinde en hızlı gelişen ekonomiler Çin ile Hindistan’ı geride bıraktık, G20 ülkeleri arasında zirveye yerleştik ve AB ortalamasının 3 katı kadar büyüme kaydettik. Buna karşın sektörümüzde yaşanan dalgalanmaların geçici olduğunu ve varlık fiyatlarında dalgalanmaların oldukça normal olduğunu tüm konut alıcılarına ve gayrimenkul yatırımcılarına hatırlatmak isteriz. Ayrıca, doğru yerlerde, doğru fiyatlandırma ile geliştirilen hiçbir projenin satış ve kar potansiyeli anlamında başarısız olacağına inanmıyoruz. Emlak Konut olarak önümüzdeki dönemlerde de ülkemize kazandıran tarihe ve doğaya saygılı olan ayrıcalıklı projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

‘Tarihin içinde ayrıcalıklı yaşama fıratı’

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ‘Ege Yapı olarak açıkladığımız 2,5 milyar TL’lik yatırım zincirimizin üçüncü halkası Cer İstanbul’u duyurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu özel projemiz, Emlak Konut GYO iş birliğiyle İstanbul’umuzun Fatih ilçesindeki Tarihi Yarımada’nın en köklü yerleşim yeri olan Yedikule’de konumlanıyor. Tarihi Yarımada; güzelliği, konumu, dinamizmi, efsaneleri, eski İstanbul hoşgörüsü ve komşuluk ilişkilerini hâlâ sürdüren kültürü ve saymakla bitmeyecek daha nice özelliği ile bugüne kadar her dönem için yaşamın ve ticaretin iç içe geçtiği bir merkez oldu. Böylesi bir tarihe sahip Yedikule’de 1871 yılından itibaren demiryolu araçlarının bakım ve onarım faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Cer Atölyeleri’ne adeta yeniden hayat vererek sahip olduğumuz endüstriyel ve kültürel mirası, Emlak Konut GYO güvencesi ve Ege Yapı ayrıcalığıyla İstanbul’a hediye edecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Değerli konumuyla tarihin içinde ayrıcalıklı bir yaşam biçimi sunan ve çok değerli bir yatırım fırsatı olacak olan Cer İstanbul ile nesilden nesile aktarılan bir tarihe sahip çıkıyoruz’ dedi.

Doğa dostu proje

Doğa dostu ve az katlı bir proje olarak hayata geçirilen Cer İstanbul’da 4 katlı 10 blok bulunacak ve projenin içindeki tarihi yapılarak restore edilerek korunacak.

Ruhsat alındı, yabancıların ilgisi büyük

Şuan inşaat aşamasında olan projede ruhsat alındı. Satışlarının bugün başladığı Cer İstanbul projesine ön talep döneminde oldukça talep geldiği de toplantıda belirtildi. Kabadayı konuyla ilgili yabancı yatırımcıların da ilgisinin büyük olduğunu dile getirdi. Daha önce Ege Yapı tarafından Bağcılar’da inşa edilen Batışehir projesinde de 80 farklı ülkeden yatırımcının ev sahibi olduğunu anımsatarak bu projeye de gerek körfezden gerek ortadoğudan yabancıların büyük ilgisi olduğunu dile getirdi.

‘İnşaat ülkenin lokomotifi’

2020 yılında teslilerinin yapılması planlanan Cer İstanbul projesinin lansmanında konuşan Murat Kurum konut sektörü ile ilgili de değerlendirme yaptı. İnşaat sektörünün ülkenin lokomotifi olduğunu ve devlet büyüklerinin de sektörün iyiye gitmesi için elinden geleni yaptıklarını ve her zaman yapacaklarını hatta inşaat sektörü ile ilgili şuanda iyileştirme çalışmaları olduğunu ve detaylarının yakında açıklanacağının bilgisini de paylaştı.

Melek GÜNER AKMAN/Emlakmetrekare.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz