29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'un alışveriş caddelerinde mağazalara talep ve ziyaretçi sayısı artmaya devam ediyor

İstanbul’un alışveriş caddelerinde mağazalara talep ve ziyaretçi sayısı artmaya devam ediyor

Cushman & Wakefield I TR International’ın, Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı bölgesini incelediği ”İstanbul Alışveriş Caddeleri” raporu, pandemi sonrasında artan perakendeci talebi ve ziyaretçi sayılarına dikkat çekti. 2022 yılında bu üç bölgede mağaza sayıları ve metrekareler değişmese de yüksek doluluk oranları kaydedildi.

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield I TR International, Avrupa Yakası’nda İstiklal Caddesi ve Rumeli, Teşvikiye, Vali Konağı ve Abdi İpekçi’yi kapsayan Nişantaşı Bölgesi ile Anadolu Yakası’ndaki Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul’un 3 ana caddesini inceleyen dokuzuncu ”İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporu”nu yayımladı.

Rapora göre, 2022 yılında bu 3 bölgedeki toplam arz, mağaza sayısı ve metrekareler bazında önemli değişiklikler yaşanmaz iken ziyaretçi sayılarında yaşanan artış dikkat çekti. Raporda öne çıkan bir diğer unsur ise yüksek doluluk oranları oldu. Boş mağaza sayısı hızla azalırken, yüksek doluluk oranları nedeniyle uygun mağaza bulmakta zorlanan markalar sebebiyle kiralama işlemleri de nispeten düşük seyretti. 2021 yılında 3 ana caddede 144 adet olan kiralama işlemi adedi 2022 yılında ise 51 adet ile sınırlı kaldı. Bağdat Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nde 22’şer adet İstiklal Caddesi’nde ise 7 adet kiralama işlemi gerçekleştirildi. Bir önceki yıl boş olan mağazaların yüzde 43’ü, kentsel dönüşümdeki mağazaların ise yüzde 15’i 2022 yılında kiralandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz