26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'un 19 İlçesine Kanal İstanbul Piyangosu

İstanbul’un 19 İlçesine Kanal İstanbul Piyangosu

Kanal İstanbul’un ikiye ayıracağı Avrupa Yakası’nda ada tarafında 19 ilçe yer alacak. İşte o ilçeler…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul projesinin kesinleşen güzergahını açıkladı.

Marmara Denizitarafından Küçükçekmece’den başlayacak olan Kanal İstanbul Sazlıdere’den geçerek Durusu’ya Durusu’dan Karadeniz’e ulaşacak. 45 kilometre uzunluğunda olacak olan kanalın genişliği 600 metreyi bulacak.

Kanal İstanbul projesi ile Avrupa yakası ikiye bölünecek. Kanalın Marmara Denizi ile birleştiği noktada yeni bir kent kuralacak.

Kanal İstanbul’un ikiye ayıracağı Avrupa Yakası’nda ada tarafında 19 ilçe yer alacak. 6 ilçe ise ada dışında kalacak. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yer alan Çatalca, Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar ve Beylükdüzü ilçeleri ada içerisinde yer almazken, Arnavutköy, Küçükçekmece, Bahçelievler, Başakşehir, Bağcılar, Güngören, Zeytinburnu, Fatih, Bayrampaşa, Esenler, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Eyüp, Bakırköy, Beyoğlu, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli ve Sarıyer ise ada içerisinde kalmış olacak.

Kanalın ayıracağı ilçeler ile bağlantı ise 6 farklı noktada köprüler ile sağlanacak. Köprülerden geçişin ücretsiz olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz