3 Mayıs 2024 Cuma
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul'da Satılık Konut Fiyatları Son 1 Yılda Yüzde 13 Arttı

İstanbul’da Satılık Konut Fiyatları Son 1 Yılda Yüzde 13 Arttı

İstanbul’da satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 13 arttı. Kiralık konut fiyatlarında ise yüzde 4 oranında düşüş görüldü…

İstanbul’da satılık konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Temmuz ayı verileri incelendiğinde İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 13 oranında arttı. Kiralık konutlarda durum farklılık gösterdi. Kiralık konut arzının artmasıyla birlikte kiralık konut fiyatları son bir yıl içinde yüzde 4 azaldı.

Hürriyet Emlak Temmuz 2017 Emlak Endeksi verilerine göre, İstanbul’sa satılık konutların metrekare fiyatı ilk kez 4 bin 630 TL’ye ulaştı. Kiralık konut fiyatları ise son bir yılda 22 TL’den 21 TL’ye düştü.

Son bir yıl içinde satılık konut fiyatlarının en çok arttığı ilçe yüzde 25 ile Silivri olurken, bu sırayı yüzde 19 ile Gaziosmanpaşa ve yüzde 15 ile Eyüp izledi. Son bir ay içinde ise fiyatı en çok artan ilçe yüzde 10,8 ile Eyüp olurken, fiyatı en çok düşen ilçe yüzde -5,3 ile Sultanbeyli oldu.

İstanbul genelinde amortisman süresi 18 yıl olarak hesaplanırken, en kısa amortisman süresine sahip ilçeler arasında 5 yıl ile Adalar, 15 yıl ile Sancaktepe, 16 yıl ile Esenyurt olarak belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz