30 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaGündem Haberleriİstanbul’da en çok konut satılan ilçe hangisi?

İstanbul’da en çok konut satılan ilçe hangisi?

Türkiye genelinde konut satışları ile ilgili çarpıcı veriler gelmeye devam ediyor. Yapılan son araştırmaya göre 2023 yılı genelinde İstanbul’da en çok konutun satıldığı ilçe belli oldu. Peki İzmir ve Ankara’da durum ne? 3 büyükşehirde fiyatlar ne durumda?

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre 2023 yılına ilişkin konut satışlarına yönelik yapılan bir araştırmaya göre en çok konut satılan il ve ilçeler belli oldu. İstanbul’da 2023 yılında 25 bin 189 adet konut satışı ile zirveyi Esenyurt aldı. Peki konut satışlarında en çok Esenyurt’un tercih edilmesinin sebepleri neler? Şu anda Esenyurt’ta ortalama fiyatlar ne kadar?

İstanbul’da Esenyurt’un yanı sıra hangi ilçeler daha çok tercih ediliyor? İzmir ve Ankara’da konut fiyatlarında son durum ne?

‘İMAR ALANI EN ÇOK OLAN İLÇE’

Konuyla ilgili tüm merak edilenleri Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, milliyet.com.tr’ye anlattı. Özelmacıklı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Esenyurt 2023 yılı nüfus verilerine göre İstanbul’un hatta Türkiye’nin en fazla nüfusa sahip ilçesi konumunda. Bu çerçevede nüfus yoğunluğunun gayrimenkul sektöründe alım satımlara önemli bir etkisi var. Ayrıca hem E5 hem de TEM bağlantı yolları arasında kalıyor. İmara açık olan en çok alanların bulunduğu ilçelerden birisi. Özellikle İstanbul’da 10 yıldır en yoğun inşaatın yapıldığı bölge diyebiliriz.

‘57 İLDEN DAHA FAZLA NÜFUS YAPISINA SAHİP’

Esenyurt’un 43’e yakın mahallesi var ve ilçede çok yoğun bir nüfus yaşıyor. 2023 verilerine göre 978 bin kişi yaşıyor. 57 ilden daha fazla nüfus yapısına sahip.

İŞTE EN ÇOK TERCİH EDİLMESİNİN NEDENİ!

İstanbul çerçevesinde baktığımızda Esenyurt’un en çok tercih edilmesinin nedenlerinden biri gerek satılık gerekse kiralıkta en uygun yerlerin bulunabiliyor olması, inşaatların müteahhitler tarafından birçok yerde yapılıyor olması, düşük metrekare imalat rakamları ile gayrimenkul fiyat ortalamalarının düşük olduğu bir ilçe olmasıdır. Bu da tercih olarak Esenyurt’u etkiliyor.

İSTANBUL’DA METREKAREYE GÖRE ORTALAMA KONUT FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul’un genelinde ortalama metrekare fiyatları 37 bin 500 TL seviyelerindedir. Bu genel bir fiyat ortalaması, sıfır binalarda bu 43 bin TL seviyelerine kadar çıkıyor. Eski binalarda, 15 yaş ve üzeri binalarda da ortalama olarak 31 bin TL seviyelerinde. Esenyurt’ta rakamlara baktığımızda ortalama konut metrekare fiyatının 20 bin TL seviyelerine kadar düştüğünü söyleyebiliyoruz. Fiyatların çok daha makul olduğu bir bölge.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sizin İçin Seçtiklerimiz